Loading...
Улагање у иновације се исплати

вести | 18. децембар 2018.

Предузетништво и иновације су у тренду, и добро је што је тако, рекао је, неколико дана преовогодишњег финала Такмичења за најбољу технолошку иновацију, Владимир Црнојевић, директор новосадског Института BioSense .

Он је био члан жирија полуфинала Такмичења, на којем је, како каже проф др Црнојевић,  добро што је међу 12 најбољих,  већина тимова са иновацијама из технологије.

Они верују у то што раде и виде потенцијал своје иновације. Међу њима има и оних који треба још мало да „профине“ своју иновацију, пре свега са економског аспекта. Улагање у иновације треба подржати. Поспешивање такве логике, а најочитија је на примеру Израела (највећи број високотехнолошких старт-апова и највећа стопа предузетнштва по глави становника), показује колико друштво које размишља на тај начин има предност, првенствено економску, а онда и сваку другу.

Подсећа да од 10 најтраженијих занимања, 9 није постојало пре 10 година.

Ми сада пролазимо  кроз страховито убрзање. Кад почнете да школујете неког, док заврши факултет, то занимање више неће постојати – оцењује Црнојевић и наглашава да нам је потребно динамично образовање које ће „покрити“ више области.

Институт BioSense ради с иновацијама, каже Црнојевић и наглашава да они у Институту свакодневно  раде на томе да, што брже, знање преточе у праксу.

Актуелно