Loading...
Завршен је међународни сајам технике

вести | 28. мај 2024.

На управо завршеном међународном сајму технике, који је одржан од 21. до 24. маја 2024, наступили су полуфиналисти и финалисти Такмичења за најбољу технолошку иновацију за 2023. годину. Учешће на сајму технике омогућио је Београдски сајам, као специјалну награду најбољим иноваторима, што је резултат вишегодишње успешне сарадње Београдског сајма и Такмичења за најбољу технолошку иновацију.

На сајму су се, између осталог, представили тимови: Здездасти горионик, Екоенерџи, Уљари,  Quantum workflow и No pain balsamics. Први утисци учесника су више него позитивни. Захваљујемо се Сајму технике на прилици да се наши такмичари представе широј јавности и надамо се да ће се наша сарадња наставити, на обострано задовољство.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа је најстарија техничко-технолошка изложбена манифестација у овом делу Европе, специјализована за област производних технологија. Први пут организован 1937. године, сведок је историје и замајац развоја. Из њега су се развили скоро сви велики сајмови. Члан је Међународне уније сајмова (УФИ, Париз) од 1957. године.

Актуелно