Loading...
Промоција такмичења широм Србије

општа категорија | 3. мај 2023.

Током марта и априла организациони тим такмичења се потрудио да посети што више места у Србији, како би приближио визију такмичења и мотивисао особе са идејама да предузму акцију и, учешћем на такмичењу, преточе их у квалитетне иновације.

Дана 3. 4. професор Драган Повреновић гостовао је у Научно технолошком парку Ниш.

У Општини Младеновац, у свечаној сали др „Елси Инглис”, 6. 4. 2023. одржана је презентација такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији. На скупу су представљена иновативна технолошка достигнућа ученичких компанија Гимназије и Техничке школе, а затим и искуства Савеза слепих и слабовидих Младеновац. Проф. др Драган Повреновић, професор на Технолошко-металуршком факултету у Београду и координатор такмичења за најбољу технолошку иновацију Србије презентовао је систем и структуру самог такмичења.

Посетили смо Научно-технолошке паркове у Чачку, 24. 4. и Новом Саду, 27.4, где смо се дружили, не само са станарима научно-технолошких паркова, већ и са привредницима.

У Бујановцу смо били 12. априла, а домаћин скупа је била Општина Бујановац, је професор Драган Повреновић напоменуо значај иновација на развој локалне средине. За 19 година, колико се такмичење организује, није било учесника из Бујановца.

Промоција у Шиду је реализована уз подршку Коперникус телевизије.

Гостовање у Пријепољу организовано је уз подршку локалне самоуправе, о чему је известила ТВ Форум.

Радио Телевизија Војводине, је као и сваке године до сада, подржала Такмичење кроз гостовање у Јутарњем програму и Новосадским разгледницама.

Поред бројних радио и тв станица, захвалност за подршком дугујемо и веб порталима. Један од њих је Агросмарт, који је објавио интервју са професором Драганом Повреновићем на тему Иновативног села.

Искористили бисмо прилику да се захвалимо свим организацијама и локалним и регионалним медијима, који су несебичном подршком допринели да информација о такмичењу дође до великог броја домаћинстава у Србији.

 

Актуелно