Loading...
Познати полуфиналисти Такмичења за најбољу технолошку иновацију у 2018. години

истакнута вест | 25. октобар 2018.

– У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ ОДРЖАН СУСРЕТ СА ИНВЕСТИТОРИМА –

После три круга рецензирања, до јуче су „у игри“ за завршницу Такмичења за најбољу технолошку иновацију била 22 тима. После четвртог, у којем је жири оцењивао да ли иновација има потенцијал да уз висок ризик брзо врати уложен новац и обезбеди велику зараду продајом предузећа делом или у целости, или могућност да у дужем периоду са малим ризиком врати уложен новац и оствари профит.

О пласману од 13. до 22. места и избору 12 најбољих, после 3 круга рецензирања, у четвртом су одлучивали чланови жирија:
– Маја Кнежевић Ромчевић, секретарка Одбора за образовање, културу, спорт и омладину, Стална конференција градова и општина
– Др Драган Милетић, Центар за младе таленте у Новом Саду
– Др Петар Ђукић, професор економије, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду
– Стефан Ћуковић, директор Сектора за управљање циљевима и контролинг, НИС
– Милан Опачић, пројект менаџер у финансијама, Делта Аграр

Они су такмичарима постављали питања и оцењивали тимове, а техничку спецификацију контролисали су доц др Владимир Павићевић, Технолошко-металуршки факултет у Београду и мр Дејан Немец, Факултет техничких наука у Новом Саду.

Нако што су оценама жирија додани бодови остварени у досадашњим фазама такмичења, познато је којих 12 тимова наставља такмичење.

То су азбучним редом:

– Био тех тим, иновација „Проточни биореактор за једнократну употребу“
– Екострој, иновација „Еко материјал“
– Кафе кап, иновација „Машина за паковање еспресо кафе у капсуле“
– Keep IT Fresh, иновација „Паметно јаје (Smart Egg)“
– Кластер Dermanyssus gallinae,  иновација „Смеша која садржи парафинско уље као инсектицидно и акарицидно активно једињење (П 547/17)“
– Мобилне скеле, иновација „Мобилне скеле“
– Motimove, иновација ”Мотимове – пејсмекер за покрете“
– Оптимониа, иновација „Кондензациона сушара са топлотном пумпом за воће, поврће и биље“
– Pirate art,  иновација „Естетске облоге“
– Плативоо, иновација „Плативоо – дигитално сандуче за све ваше рачуне“
– Скробикус, иновација „Иновативни поступак добијања оксидованог/анјонског скроба за израду адхезивних материјала у амбалажној и грађевинској индустрији“
– Увац, иновација „Специфична структура исхране јунади у затвореном тову уз искључиво коришћење комбиноване кабасте биљне хране“

Списак полуфиналиста није ранг листа са до сада добијеним оценама. Они настављају прирпеме за полуфинале. За њих су, између осталог, организовани тренинзи о томе како да што боље искористе 60 секунди у разговору са потенцијалним инвеститором и како да на најбољи начин представе своју иновацију.

После четвртог круга рецензирања, који смо назвали – Сусрет са инвеститорима, познат је редослед тимова од 13. до 22. места:
13. Артино
14. Ekoenergy
15. ДиаПет
16. Алгоритам
17. Embedded Makers
18. Преображенко
19. Теслијанци
20. Midic

Актуелно