Loading...
Позив на програм „Raising Starts“

општа категорија | 23. децембар 2021.

Отворен је нови позив за стартап програм Raising Starts. Тимови и стартап компаније који развијају иновативне производе и услуге, могу да се пријаве на нови позив за Raising Starts, први pre-seed програм у Србији који стартапима у најранијим фазама развоја доноси стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновативне идеје. Програм Raising Starts спроводи Научно-технолошки парк Београд, у сарадњи са Научно-технолошким парком Ниш и Научно-технолошким парком Чачак, уз подршку Владе Швајцарске.

Raising Starts обухвата интензивне обуке за развој бизниса, менторство и до 15.000 CHF за покривање трошкова намењених изради прототипа, развој бизнис модела, истраживању тржишта, тестирању првих купаца, заштити интелектуалне својине и осталих трошкова везаних за развој нових производа или услуга.

Пријаве су отворене до 28. децембра на званичној страници програма.

На актуелни Јавни позив могу конкурисати стартап тимови од најмање 2 члана и иновативне компаније основане не дуже од две године до датума објављивања Јавног позива.
Учешћем у програму тимови и стартап компаније стећи ће неопходна знања и вештине како да премосте препреке на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште. Циљ је подршка оснивању и развоју нових иновативних компанија које ће допринети повећању извоза, нових запошљавања и смањењу одлива мозгова, омогућивши младима да у Србији, из градова у којима су одрасли, развијају иновативне бизнисе раме уз раме са светом. Уз свеобухватне обуке, биће им омогућен и приступ савременим иновационим лабораторијама, менторима, инвеститорима и другим стартап оснивачима у мрежи научно-технолошких паркова.

Актуелно