Loading...
Почињу и обуке и оцењивања

вести | 16. мај 2021.

За категорију реализоване иновације, пре десетак дана је завршено пријављивање на овогодишње Такмичење за најбољу технолошку иновацију. Чланови 129 тимова већ пролазе први круг оцењивања, истиче члан организационог тима Такмичења,  Владимир Никић:
„У првом кругу техничких рецензија проверава се постојање иновације. Тимови чије иновације испуњавају услове постојања техничког решења, а то доказују видео снимком који траје 1 минут, улазе у други круг. Сви који испуњавају услов, дакле не постоји одређен број, настављају такмичење. За остале кругове оцењивања, а имамо их неколико, одређено је колико тимова наставља такмичење, да би смо у полуфиналу имали 12, а у финалу, крајем децембра,  6 најбоље пласираних.“

Учеснике овогодишњег Такмичења за најбољу технолошку иновацију очекује више од 20 тренинга из различитих области. Имаће обуку за припрему пословног модела, учиће како да анализирају конкуренцију,  како да промовишу  иновацију на интернету,  имаће и тренинге у вези са израдом веб-сајта,… Прва група обука, која почиње већ наредне седмице, организована је  у сарадњи са Заводом за интелектуалну својину Републике Србије. На тој обуци ће, осим осталог, научити и како да истраже базу патената, али и како да напишу патентну пријаву.

Прошле године, Такмичење је одржано путем интернета.  Тако почиње и овогодишње, па су прве обуке организоване „онлајн“, додаје Никић.

Надамо се да ћемо у другом делу године неке обуке организови „уживо“. Недостаје директан контакт, јер се у директоном контакту најбоље успоставља и поверење и партнерство.“

Због великог броја обука, већег него претходних година, тимови могу да изаберу оне које су кључне за развој, и тима и иновације. Велики избор и велика могућност за усавршавање и на овогодишњем Такмичењу за најбољу технолошку иновацију.

Актуелно