Loading...
Најављујемо вебинар „Стандарди и иновације“

општа категорија | 22. септембар 2021.

У оквиру сарадње Института за стандардизацију Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, која обухвата промовисање Такмичења за избор најбоље технолошке иновације у Србији у 2021. години, 27. септембра 2021. године одржаће се бесплатни вебинар са темом „Стандарди и иновације“.

Вебинар је намењен првенствено учесницима овог такмичења, садашњим и потенцијалним иноваторима, односно високотехнолошким предузетницима и студентима са иновативним идејама. С обзиром на важност иновација за развој друштва, сви који су заинтересовани да чују причу о иновацијама и њиховој двосмерној вези са стандардима могу се пријавити за учешће.

Пријава се налази на следећем линку: https://forms.gle/YuA3bEcQYkjXtVJT7

Циљ вебинара је да учесницима представи утицај проналаска нових решења, њихово опште прихватање и примере у досадашњем развоју цивилизације, као и у савременом пословању – како су иновације добијале ширу примену и постајале део стандарда, али и како се стандарди могу успешно примењивати приликом стварања нових идеја. Предавачи на вебинару су Ненад Веселиновић, домаћи стручњак за иновације, представник Института „Михајло Пупин“, као и представници ИСС-а, Завода за интелектуалну својину и Фонда за иновациону делатност.

Вебинар се одржава преко Zoom апликације, а предвиђено трајање вебинара је од 10 h до 12:30 h.

Све додатне информације можете добити путем телефона: 011/3409 340, 011/3409-390 или имејла: iss-edukacija@iss.rs.

Актуелно