Loading...
Иновације на сајамским изложбама

општа категорија | 29. мај 2022.

У недељи за нама одржани су две сајамске изложбе, по једна у Новом Саду и Београду, на којима је штанд имало Такмичење за најбољу технолошку иновацију. Прилику да се најбоље иновације уживо представе заинтересованој јавности, омогућили су Новосадски сајам и Београдски сајам, уступањем штандова на Пољопривредном сајму у Новом Саду и Сајму технике у Београду.

На 89. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, одржаном од 21. до 27. маја, своју иновацију – Вишемрежни модуларни бацач мрежа, представио је Сова хантер тим.

Штанд у оквиру 64. Сајма технике делили су тимови Фармбот (иновација Роботске платформе), Унитрих (иновација Trichinella c-ELISA test), Сома (иновација Биоразградиви стиропор – Биоспорин), као и Сова хантер тим.

На основу досадашњег искуства, али и прикупљених утисака учесника, одлучено је да се у овогодишње обуке укључи и тема учешћа на сајамским изложбама, чиме ће се овогодишњи учесници што боље припремити за сајмове, који их очекују током 2023. године.

Овом приликом желимо да искористимо прилику и још једном се захвалимо Београдском и Новосадском сајму на дугогодишњем партнерском односу и подршци коју пружају развоју иновација у Србији.

Актуелно