Loading...
Учествовање на Такмичењу за најбољу технолошку иновацију се вишеструко исплати

вести | 29. мај 2021.

Пре 4 године почели су да раде на иновацији, за коју су до данас освојили награде на домаћим и међународним такмичењима, али и тржиште код нас и у иностранству.

Иновација  је настала као покушај да се реши проблем у сопственој производњи на фарми. Резултат – препарат за сузбијање паразита у живинарству, патентом су заштитили 2018-е. Те године су учествовали и на Такмичењу за најбољу технолошку иновавцију, објашњава, тада члан тима, сада директор три компаније, Александар Николић.

 „Pulsil  је компанија која се бави производњом, Pulos применом препарата,  а Pulcap  има и штити патент производа.“

На Такмичењу за најбољу технолошку иновацију, такмичари могу много да науче, наглашава Николић.

 На Такмичењу имате бесплатну обуку  коју не можете да добијете ни на једном другом месту. Припремају вас за различите пословне ситуације и проблеме. „Стављали“ су нас у различите ситуације. Некад смо имали минут,  некад 3 минута, а некад сат времена да представимо наш производ. Припремају вас и да у сваком моменту имате одговор на различите проблеме , али и да једноставно бизнисменима, који имају мало пажње, представите  своју иновацију, како би они у њу уложили свој новац. Обука није лака, али се вишеструко исплати. Ништа вас не кошта, осим времена које му посветите.“

На Такмичењу за најбољу технолошку иновацију 2018-е, освојилои су 5. место, а већ наредне, 2019-е на истом такмичењу, награђени су као најпрофитабилнији у претходној години.  Учествовали су и на конкурсу Фонда за иновациону делатност и добили 80 хиљада евра за развој иновације. На Светски дан интелектуалне својине, 26.априла, у Заводу за интелектуалну својину уручена им је награда за патент  (WIPO Medal for Inventors).

Наш препарат решава проблем црвених кокошијих гриња, с којим се суочава више од 85% фарми на свету.“ – подсећа Николић.

Тај производ из Србије, продаје се у Турској, Бугарској, Албанији, Грчкој, Мађарској, Румунији, Босни и Херцеговини, Словенији, Хрватској и нашој земљи. Сада преговарају са једном италијанском компанијом, па се надају да ће ускоро и фармери у тој земљи, место инсектицида,  користити њихов препарат.

Актуелно