Loading...
Злато и за средњошколце и за студенте – ПОПРИ такмичење

вести | 25. мај 2023.

На овогодишњем регионалном ПОПРИ такмичењу, одржаном од 24. до 25. маја у Сарајеву, победе у обе категорије (студентски тимови и средњошколски тимови) однели су тимови из Србије!

Пословна идеја тима Биљна тајна (са Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду) проглашена је за најбољу студентску идеју, док је пројекат тима Еколим из Гимназије „Бора Станковић“ из Ниша проглашен најбољим међу средњошколским пројектима! 🏆

ПОПРИ такмичење је одржано у Сарајеву у оквиру #ЕУСАИР (Стратегија за Јадранско-Јонску регију) и учестовали су тимови из Албаније, Хрватске, Грчке, Италије, Сан Марина, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније и Србије.

Честитамо свим такмичарима и менторки професорки Ани Вељковић из гимназије „Бора Станковић“ из Ниша, која је водила средњошколски тим. Захваљујемо се колеги Александру Векићу, који помогао тимовима да уобличе своје идеје и презентују их на квалитетан начин.

Србију су и ове године представљали победници у категорији Иновативне идеје на Такмичењу за најбољу технолошку иновацију – најбољи студентски тим и најбољи средњошколски тим. Ко ће представљати Србију на наредном ПОПРИ такмичењу, знаћемо након финала Иновативних идеја на НТИ2023, заказаном за прву недељу октобра. 

Актуелно