Loading...
Завршено је пријављивање и у категоријама Реализоване иновације и Иновативно село

општа категорија | 8. мај 2024.

Након продуженог рока, који је истекао 7. маја, обустављен је пријем пријава у категоријама Реализоване иновације и Иновативне идеје.
У протекла два месеца, за учешће у категорији Реализоване иновације пријавило се укупно 54 тима, док је у категорији Иновативно село, број тимова 12. Тимови долазе из 31 општине, а традиционално најбројнији су тимови из Београда, а следе они из Ниша, Новог Сада и Новог Пазара. Најзаступљеније су иновације из области енергетике, информационо-комуникационих технологија, мехатронике, пољопривреде и прехране. Када се ове бројке зброје са бројем пријава у категорији Иновативне идеје, укупан број тимова на НТИ 2024 износи 154.

Активности у категорији Реализоване иновације стартују већ наредне недеље, за када је заказан дводневни тренинг (15. и 16. маја) под називом „Разумевање иновације из угла иноватора и купца“. Сви тимови ће добити прецизне инструкције имејлом. Иновативна села, на почетку, очекује тренинг „Рурални развој – успешни примери“. О тачном датуму одржавања, тимови ће бити обавештени накнадно.

Актуелно