Loading...
Реч такмичара, Николе Теомировића

општа категорија | 8. април 2023.

Никола Теомировић матурант ЕТШ „Никла Тесла“ у Београду на смеру електротехничар рачунара

Разлог због којег сте се Ви укључили у такмичење, који вам је био мотив?

Поред школских активности бавим се пчеларством које у мало измењеном облику прераста у мој посао. Такмичење за најбољу технолошку иновацију ми је пружило прилику да представим моју иовацију у Еколошку антиварозну кошницу која има за циљ да потпуно еколошки и аутоматизовано уништи пчелињег крпеља вароу са високом ефикасношћу.

Уз помоћ ментора Александра Векића и целог тима НТИ-а 2022. године заузели смо прво место на такмичењу POPRI Јадранско-јонске регије у пословним моделима међу средњошколцима. Такође након учешћа у категорији реализоване иновације, иако заузели 7. место, стекли смо храброст да аплицирамо код Фонда за иноациону делатност и добијемо инвестиције вредне 75.000 евра.

По чему је Такмичење за најбољу технолошку иновацију особено?

Тим НТИ-а својим радом развија иновациони потенцијал Србије и помаже расту наше економије и желим им пуну срећу у даљем раду.
Кроз серије предавања која се одржавају у склопу Такмичења за најбољу технолошку иновацију сам моје пословно знање које је било на врло ниском нивоу успео да унапредим толико да је мој тим 2021. године заузео прво место у категији средњошколских идеја.

Која је Ваша порука будућим учесницима такмичења?

Свим будућим такмичарима желим пуно успеха и да не оклевају да представе своју иновацију.

 

Актуелно