Loading...
Реч такмичара, Иване Беаре

општа категорија | 13. април 2023.

Ивана Беара, доктор биохемијских наука, редовни професор Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду и суоснивач компаније Herbelixa

Поред тога што нам је менторски програм помогао да савладамо појмове у предузетништву, имали смо изузетну подршку у разјашњавању свих конкретних недоумица везаних за пословање наше фирме и пласман производа.


По чему је Такмичење за најбољу технолошку иновацију посебно?
Такмичење за најбољу технолошку иновацију није само такмичење и презентација иновације пред жиријем, то је читав процес учења, развијања и усавршавања идеје (иновације) и пословног модела.

Разлог због којег сте се Ви укључили у такмичење, који вам је био мотив?
С обзиром да је наше претходно знање о предузетништву било врло скромно, наш основни мотив је био да се повежемо са стручњацима и менторима, који нам могу помоћи да јасно дефинишемо и пронађемо исправан правац у нашем пословању, али и да повећамо нашу видљивост у свету иновација и предузетништва.

Која је Ваша порука будућим учесницима такмичења?
Диван је осећај освојити награду, али права вредност и резултати учешћа долазе тек касније, кроз знање, искуство, успостављене контакте, промоцију и препознатљивост, стечене током овог такмичења.

Колико Вам је менторски програм помогао у даљој разради ваше идеје?
Када смо се пријавиле за такмичење, наш иновативни производ – HerbELICO®, биљни препарат на бази етарских уља намењен елиминацији хелико бактерије, а који је заправо резултат вишегодишњих научних истраживања, је већ био регистрован као дијететски суплемент у Србији. Поред тога што нам је менторски програм помогао да савладамо појмове у предузетништву, имали смо изузетну подршку у разјашњавању свих конкретних недоумица везаних за пословање наше фирме и пласман производа.

Зашто су иновације важне за једно друштво?
Реализација сваке идеје је велики изазов за иноватора – потребно је много труда, воље и упорности, али и тимског рада да би идеја постала стварност. Мислим да управо тимски рад и ширење круга сарадника воде ка усавршавању и покретању нових пројеката, као и добробити за читаво друштво кроз реализоване иновације које чине свакодневни живот једноставнијим и лепшим.

Актуелно