Loading...
Оба злата за Србију

вести | 18. мај 2022.

На међународном Попри такмичењу , одржаном од 16. до 17. маја у Тирани, победе у обе категорије, Најбољи студентски тим и Најбољи средњошколски тим, однели су тимови из Србије. Панонска посада и Ecohive.

Нашу земљу су представљали победници Такмичења за најбољу технолошку иновацију у категорији Иновативне идеје за 2021. годину. Cтудентски тим Панонска посада, са иновацијом „Лара“, представљали су Владимир Крсмановић и Александар Рончевић, док су средњошколски тим Ecohive, са иновацијом „Еколошка антиварозна кошница“ чинили Никола Теомировић и Миодраг Милановић, са ментором Миланом Станојчићем из Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Београда.

Интервјуи са учесницима

Прилог о ПОПРИ такмичењу

 

 


Попри такмичење се реализује по други пут, и то у оквиру Форума ЕУ стратегије Јадранско-Јонске макро регије (EUSAIR), а поред Србије и овогодишњег домаћина – Албаније, учествовали су тимови из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Италије.

Захваљујемо се Александру Векићу, главном тренеру у категорији иновативне идеје, који је помогао тимовима да припреме бизнис план и увежбају наступ на Попри такмичењу.

Следеће године се Попри одржава у Босни и Херцеговини, а какав ће пласман остварити тимови из Србије, тек ћемо да видимо.

 

Повезане вести:

Осмислили систем који спасава животе (извор: Блиц)

Лара са ПМФ-а на победничком постољу Европе

Актуелно