Loading...
Проглашени су победници у категорији иновативне идеје

вести | 11. децембар 2018.

У свечаној сали Електротехничке школе „Михајло Пупин“ у Новом Саду, одржано финале првог Такмичења за најбољу технолошку иновацију за средњошколце и студенте.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију, које већ 14 година организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, заједно са такмичењем „Од изума до иновације“ организовало је финале, за које се пласирало 6 средњошколских и 2 студентска тима.

Сваки тим у преподневном делу имао је 10 минута да представи иновацију. Оцењивао их је шесточлани жири на челу са Радованом Живковићем, руководиоцем групе за средње стручно образовање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. У жирију су били и Милан Угљанин, финалиста НТИ 2017-те, иноватор и власник предузећа Ингел, Тамара Тривановић, помоћница директора ЕТШ „Михајло Пупин“ у Новом Саду, проф др Фуада Станковић, ректорка УНС-а од 2001. до 2004. године и са Факултета техничких наука у Новом Саду, проф др Душан Добромиров и мр Дејан Немец.

У поподневном делу финала, по један представник сваког тима имао је задатак да за 60 секунди представи иновацију. Када је жири и то оценио, добијени су коначни резултати.

Победници по подкатегоријама:

Sphere2Scann, Крагујевац – Најбољи студентски тим на НТИ

МатМост, Панчево – Најбољи средњошколски тим на НТИ

Тепи индустрија, Кикинда – Најбољи тим у оквиру такмичења „Од изума до иновације“.

 

И пре него што је одржано финале, отворен је конкурс за Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2019-те за средњошколске и студентске тимове. Рок за пријаву је 31. децембар.

Актуелно