Loading...
За најбољу технолошку иновацију 6 милиона динара

медији о нама | 11. април 2018.

НОВИ САД – Наградни фонд 14. националног такмичења за најбољу технолошку иновацију, 6 милиона динара рок за пријаву 20. април. Такмичење за најбољу технолошку иновацију прилика је за освајање награда али и за бесплатну едукацију и сусрете са потенцијалним инвеститорима, речено је на конференцији за новинаре одржаној у Привредној комори Војводине.

„Од пријављивања, а рок је 20.април, до финала, крајем децембра, такмичари уче како креативно да реше проблем, како да дефинишу иновацију, израде пословни модел, како да преговарају са купцима, како да представе иновацију потенцијалним инвеститорима, како да истраже тржиште… Тренинзи су бесплатни, али такмичари том учењу морају да посвете доста времена. За тих неколико месеци имамо и неколико „кругова“ рецензирања“, наглашава Владимир Никић, члан организационог тима такмичења.

„Ја бих препоручила свима који размишљају да ли да се пријаве на ово такмичење да то свакако ураде. Ако и не добију неку од награда, кроз тренинге које им организује организациони тим Такмичења, стећи ће различита знања и вештине које ће им требати како би реализовали идеју или боље пласирали своју иновацију“, каже Славица Хајдер из Привредне коморе Војводине.

„Један од заједничких циљева тог такмичења и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам јесте препознавање, подршка и улагање у нове пословне идеје и иновације“, рекао је Сергеј Тамаш из тог секретаријата.

„Наша мисија је да „померимо“ Србију ка иновативности. Све што организујемо за све учеснике је бесплатно, као и оно што после такмичења организујемо са Европском предузетничком мрежом. Ко „уђе“ у наш систем, ми га не пуштамо док не постигне успех“, истиче координатор такмичења, Војин Шенк.

Наградни фонд је 6 милиона динара за реализоване иновације и милион динара за, од ове године посебну категорију за младе, названу – Иновативне идеје средњошколских и студентских тимова.

Такмичење организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, уз подршку Привредне коморе Србије, Факултета техничких наука у Новом Саду, Технолошко-металуршког факултета у Београду и Радио-телевизије Србије.

Више информација о Такмичењу, правилима и календару активности НТИ 2018. можете наћи на сајту Такмичења www.inovacija.org(и пријављивање је на том сајту) и на фејсбук страници–Најбоља технолошка иновација.

(Извор rtv.rs)

Актуелно