Loading...
Представљамо полуфиналисте: До мајстора у неколико кликова

вести | 19. децембар 2021.

Дигитална платформа majstor.app – претраживање базе мајстора, заказивање термина доласка оног изабраног, уз познату цену и искуства претходних коринисника.

Немања Николић из Београда се пре неколико година упустио у реновирање стана. И ту почиње прича о дигиталној платформи која је на овогодишњем Такмичењу за најбољу технолошку иновацију стигла до полуфинала и пласмана од 7. до 12. места.

Неке мајсторе сам пронашао лако и био сам задовољан и урађеним и ценом, а са некима је било проблема. Један ми је, уместо договрених три хиљаде динара, услугу наплатио 7 000, а то је тек један пример онога са чиме сам се суочавао – каже Немања и додаје да није једноставно пронаћи мајстора, а онда и сазнати колико је поуздан и добар, али и да ли је скуп.

Лоше искуство са појединим мајсторима прерасло је прво у идеју, а онда и у иновацију – дигиталну платформу која решава проблеме са којима се Немања суочавао.

Онај ко тражи мајстора региструје се на платформи и, ако му се рецимо покварила рингла, од понуђених група мајстора као што су водоинсталатер, керамичар, бравар, кројач, зидар и друго, изабере оно што му је потребно. У овом случају – електричар. Следећи „корак“ је група услуга – поправка електричног шпорета. Ту су и додатне опције, ако знате шта је проблем – поправка рингле, а ако не знате имате и опцију излазак на терен. Када изаберете услугу, излистаће се сви мајстори у вашој општини односно граду који раде ту услугу, као и оцене односно рецензије, али и цене за тражену услугу. Управо то, упоредивост цена,  једна је од иновација у односу на друга слична решења – објашњава Немања.

Окупио је тим у којем су програмери он и Мирко Манојловић, тестер Никола Милосављевић и за маркетинг задужена Милорада Пејовић. Пријавили су се на Такмичење за најбољу технолошку иновацију и то, како каже Немања, пре свега због обука које су организоване за све учеснике.

Прошли смо све области које су потребне да покренемо посао, од креирања сајтова до креирања пословног плана и дигиталног маркетинга. Тренинзи су били јако корисни.

Немања наглашава и да њихова платформа помаже корисницима, али  и мајсторима, нарочито оним који тек „излазе“ на тржиште.

Неки од њих убацују рекламу у поштанско сандуче, или плаћају рекламу на друштвеним мрежама. Наша платформа их кошта тек када наплате услугу и то 5% наплаћеног износа. За клијента платформа је бесплатна, али има задатак да оцени мајстора, баш као што и мајстор на порталу оцењује клијента – каже Немања и додаје да ће ускоро на majstor.app моћи да се региструју и мајстори и корисници. За сада, само мајстори, јер праве базу мајстора. Већ првих дана пријавило их се више од 30.

Актуелно