Loading...
Средњошколски у студентски тимови су почели са едукацијама

истакнута вест | 12. фебруар 2019.

У првој недељи фебруара започела је обука средњошколских и студентских тимова, учесника Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији за 2019. годину. Док су студентске тимове представљали чланови тимова, средњошколске тимове су представљали њихови ментори.

Први у низу тренинга, под називом „Иновација из угла иноватора, и из угла купца“, одржан је у четири града, изабрана на основу територијалне заступљености. На почетку сваког од тренинга разговарано је са менторима средњошколских тимова, како би им се приближило само такмичење, и појаснило шта је очекиван резултат након учешћа на такмичењу.

 

У уторак, 5. фебруара, тренинг, за тимове са територије АП Војводине (Новог Сада, Сенте и Старе Пазове) је организован у Новом Саду у просторијама Пословног инкубатора Нови Сад. Већ наредног дана, 6. фебруара, домаћин обуке је била Регионална привредна комора Ужица, на којој су били тимови из Ужица, Чачка, Пожеге и Сјенице.

За тимове из централне Србије био је организован тренинг у петак, 8. фебруара у Нишу у Стартап центру Електронског факултета. На тренинг је позвано десет тимова и то из: Бабушнице, Ниша, Прокупља, Сврљига, Крагујевца и Зајечара.

 

Последњи термин овог тренинга је био одржан на Технолошко-металуршком факултету у Београду, у понедељак, 11. фебруара. Овај тренинг је био организован за 14 тимова, који су осим из Београда долазили из Обреновца, Мионице и Малог Зворника.

Циљ овог дела обуке је да се тимови науче које су фазе развоја иновације, да опишу шта је њихова иновација, да објасне новост, и да разумеју важност познавања стања технике.  Током тренинга су такмичари добили инструкције за израду прве фазе маркетинг модела, који ће се рецензирати, и чије оцене ће одлучити о финалистима у категоријама Средњошколске иновације и Студентске иновације. Обуку је водила др Весна Рашковић Депалов.

Актуелно