Loading...
Одржан је традиционални “ШОЛЕТ”

вести | 22. март 2020.

Традиционални “ШОЛЕТ” јеврејских заједница одржан је 07.03.2020г. на Новосадском сајму уз присуство 230 чланова из Сомбора, Зрењанина, Београда, Суботице , Новог Сада Осјека и Добоја.
Добродошлицу гостима пожелео је председник ЈО Нови Сад Мирко Адам. Собзиром на проблем вируса короне, дате су препоруке о безбедности а показало се да је пријатељство чланица и жеља за дружењем велика, да нема цену. Уз традиционални “шолет”- који су припремили гастрономски мајстори, музику и плес манифестација је трајала до касно поподне.

На почетку манифестације одата је почаст преминулом члану ЈОНС Рубен Дајч-у, најбољем познаваоцу “шолета” , узорном члану ЈОНС и члану који ће остати у памћењу по великом броју добрих дела.
На манифестацији су представљени иноватори, учесници такмичења за Најбољу Технолошку Иновацију –НТИ, Сања Мелкус- чланица хора „Хашира“ и Данка Милић члан тима „ кичма – АТОС“.
О значају такмичења које се одржава 16.г., говорио је Проф. Војин Шенк. Такмичење је намењено стицању вештине истраживања, стварању новина и помоћи у реализацији иновација у предузећима. До сада је учествовало 2359 тимова, обучено је 6.974 истраживача, отворено је 80 нових предузећа и уведено у праксу око 1800 иновација.

Чланови наше заједнице ЈО Нови Сад успешно учествују на такмичењу иноватора уз подршку експерата НТИ. Подсетимо се да једноставна иновација спајалице има споменик у Ослу, да је иноватор зарадио 900.000долара, да су иновације бизнис који представља и корист и велико задовољство.
Сања Мелкус – добитница је друге награде НТИ 2019г., за нове производе од тартуфа и нову производну опрему, рекла је да је: “ остварила свој сан из младости, да је захваљујући НТИ направила нешто што други немају, да су тржишту потребне нове идеје више од „тржишта ниских цена“ и решавање потреба и проблема“. Иноваторка је поделила гостима нове производе и позвала чланове јеврејских заједница на учешће у новом циклусу такмичења.

Актуелно