Loading...

Најчешће постављена питања

Питања о такмичењу

Без обзира на то колико је појединац добар, и каква знања о иновацији поседује, не постоји особа која зна о истраживању тржишта, представљањем иновације, и тако даље. Дакле, за представљање новог производа или нове услуге потребан Вам је тим који ће имати најмање три члана.

За категорију Реализоване иновације, минималан предуслов је постојање функционалног прототипа. Све више од тога, серијска производња, добијен патент је додатна предност. За категорију Иновативне идеје Средњошколских и студентских тимова, довољно је постојање писаног документа, који описује концепт по ком ће се иновација развијати.

Поседовање патента је свакако предност, али не и неопходан услов. Такмичари који нису заштитили интелектуалну својину, а уколико се ради о решењу које је лако копирати, потребно је да буду свесни ризика јавног поседовања иновације.

Од пријављивања до финала, за учеснике Такмичења, организована је бесплатна едукација кроз серију тренинга. Такмичари уче како  креативно да реше проблем, како да дефинишу иновацију, израде пословни модел, како да преговарају са купцима, како да представе иновацију потенцијалним инвеститорима, како да истраже тржиште, … Тренинзи су бесплатни и на добровољној су основи. Током трајања једног циклуса такмичења, постоје 4 нивоа оцењивања.

Након завршетка пријављивања, 05. маја 2021, сви пријављени тимови, имејелом ће добити обавештење о наредним корацима. Такође, о свим будућим активностима можете се информисати у Календару такмичења.

За додатна питања и ваше недоумице

у вези са ТАКМИЧЕЊЕМ ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ,
пишите нам на office@inovacija.org, или позовите 063 11 33 012 (Владимир Никић).

Актуелно