Основане фирме

Филтер:
Прикажи одабрано >>>
година: 2019
пласман: 6. место (финалиста)
Hilbert Space

Тим: Red Forest Lab Иновација: Red Forest Lab

прикажи детаље >


Матични број: "21539589"


година: 2017
пласман: 11. место
Футуринг

Тим: Футуринг Иновација: Футуринг

прикажи детаље >


Матични број: "21315303"


Опис иновације

Пословна идеја усмерена је ка производњи софтвера за виртуелну реалност у оквиру веб сајтова. За овај производ постоји све веће интересовање клијената како у земљи тако и у иностранству. Јединствена платформа за сајтове виртуелне реалности и контролу садржаја на њима, испуњава захтеве најразличитијих делатности, нарочито на пољу услуга. Фокус пројекта су све врсте објеката којима је потребна адекватна виртуелна презентација пословног простора ради квалитетнијег позиционирања на тржишту. Виртуелном реалношћу омогућује се најквалитетнији приказ објеката и простора.

година: 2011
пласман: 3. место (финалиста)
Strawberry energy doo

Тим: Strawberry energy Иновација: Јавни соларни пуњач

прикажи детаље >


Матични број: "20727829"


Опис иновације

Свесни смо да живимо у дигитално повезаном свету, у коме постоји око 5 милијарди мобилних телефона, преко 300 милиона музичких плејера. Свакодневно се можемо наћи у непријатној ситуацији, да смо ван куће, а наш мобилни телефон који нам је потребан остане празне батерије.
Јавни Соларни Пуњач мобилних телефона за употребу на прометним јавним местима (улице, паркови, тргови) има за циљ да коришћењем енергије добијене од Сунца грађанима понуди бесплатно допуњавање батерије мобилних телефона онда када им је то најпотребније: када су ван кућа а батерија им се испразнила. Наша идеја на једниствен начин, коршћењем обновљивих извора енергије, нуди непосредну и конкретну помоћ људима. „Оживљава“ њихов мобилни телефон баш онда када им је то важно, јер им се батерија испразнила а тренутно немају другу могућност да је допуне.

година: 2015
пласман: победник такмичења
CAM ENGINEERING DOO NOVI SAD

Тим: Banky Иновација: Банкарски киоск

прикажи детаље >


Матични број: "20723297"


Опис иновације

Аутоматизовани банкарски киоск је аутомат намењен обављању уплатних трансакција платног промета без присуства шалтерског службеника. Новина иновације је што омогућава унос личних података путем мобилног телефона, коришћењем QР кода. Поред стандардних начина плаћања готовином и платним картицама, иновација је враћање кусура и добијање уплатнице са одштампаним детаљима уплате и удареним печатом, која представља доказ о пуштању трансакције у платни промет. На овај начин банка у којој је извршена уплата гарантује извршење уплате. Путем иновативног софтвера омогућена је стална синхронизација и праћење података о трансакцији и корисницима, који се бележе у интерним базама података. Банкарски киоск намењен је свим предузећима које обављају платни промет и имају потребу за смањењем трошкова, приближавањем већем броју корисника измештањем овог сегмента пословања ван својих филијала и омогућавањем двадесетчетворочасовне услуге. Иновације је реализована и финансирана искључиво из сопствених средстава, за познатог купца, Credit Agricole банку.

година: 2013
пласман: победник такмичења
mBrainTrain d.o.o. Beograd-Palilula

Тим: Brainics Иновација: Смартинг

прикажи детаље >


Матични број: "20854014"


Опис иновације

Обезбеђивање повратне спреге је важно за учење и адаптацију вештине. На пример, кошаркаш док гађа на кош разматра да ли је имао успеха или не и адаптира свој наредни покушај у складу са тим. Новорођече усваја моторне способности уз помоћ покушаја и погрешака које му омогућавају повратну спрегу. Повратна спрега је исто тако потврђена као есенцијална за повратак изгубљених функција код људи са инвалидитетом. Као што је показано у клиничким студијама, повратна спрега обезбеђује оповратак у скоро нормално функционисанње после шлога. Неуро-повратна спрега је метод који помаже поновно тренирање мозга и развој изгубљених способности. Интерпретација успешног исхода (извршавање задатка) помаже особи да тренира мозак у оптималним условима. Ово је могуће услед пластичности мозга (могућности да се само-адаптира). Неуро-повратна спрега можеда побољша фитнес мозга код старијих особа и као што је било предложено код медицинских процедура за третман разних поремећаја можданих функција (шлог, адхд, алцхајмерова болест, поремећаји код учења, аутистича деца). Литература тврди да неуро-повратна спрега пружа већи напредак у поређењу са медикативном терапијом (погледати ).
Тренутна неуро-повратна спрега користи незграпне, жичане, скупе ЕЕГ инструменте за аквизицију можданих активности која налаже експертско позиционирање електрода. Ова чињеница лимитира неуро-повратну спрегу само на лабораторијске услове, који изискују високе трошкове медицинксог особља и малог броја термина за пацијенте. Ова вештачка средина у великој мери умањује комфор пацијената.
Најновије технолошке иновације (минијатуризовани појачавач и аналогно-дигитални конвертори, бежична комуникација, и веома брзи микро-компјутери) у комбинацији са паметним телефонима омогућава развој нових потпуно мобилних система за неуро-повратну спрегу. Нови систем омогућава замену лабораторијски тренинга са системима високог квалитета, приступачних у домовима.
Овакав уређај са мобилом неуро-повратном спрегом би унапредио квалитет живота људи кроз комфорност коришћења и повећао би број људи који би од њега имали користи.
мБраинТраин’с “Смартинг” има за циљ да развије, произведе и евалуира малу серију таквих мобилних, кућно-оријентисаних уређаја. Ови системи прво ће бити помуђени научној заједници и одабраним клиничким партнерима за детаљно тестирање и независну евалуацију перформанци. Ускоро, “Смартинг” би могао да постане валидиран медицински уређај одобрен од стране здравства и здравствене заштите као и од осигурања. Ова могућност није раније била понуђена и представљаће велики раст на тржишту за неуро-повратне спреге.
Краткорочни циљ пројекта је да направи постојећи, научно прихваћени сет електорда интегрисан у удобну капу са ново развијеним појачавачем који трансмитује снимљене податке ка паметном телефону. Подаци су процесуирани са новом комбинацијом техника за обраду сигнала и систем обезбеђује разноврсне модалитете неуро-повратне спреге. Мозак тада користи неуро-повратну спрегу да само адаптира своју функционалност.
Дугорочни циљ укључује проширење употребе “Смартинг” система, заснованим на побољшању хардвеских и софтверских компонената који ће следити из искустава корисника.
Млада, стартуп компнија мБраинТраин ће изградити операциони прототип система са неуро-повратном спрегом у оквиру свог „Смартинг“ пројектног оквира. Систем ће бити у потпуности конструисан у србији и бити базиран на експертизи пројектног тима.

година: 2012
пласман: победник такмичења
Пан Унион Оил

Тим: Брашњари Иновација: Брашно од тикве голице

прикажи детаље >


Матични број: "20721456"


Опис иновације

Иновативни производ, брашно од тикве голице, добија се у процесу производње хладно цеђеног уља ог тикве голице. Намењен је пекарској индустрији, као додатак пекарским производима. Брашно је високе нутритивне вредности, богато је органским и минералним материјама, специфичног – ароматичног, занимљивог и новог укуса, прашкасте конзистенције, зеленкасте боје. Брашно се посебно прилагођује у поступку млинске прераде, са параметрима процеса дефинисаним тако да се добије фини гранулометриски састав, као и да се избегне покретање непожељних процеса који би могли утицати на промену нутритрвних или сензорних својстава полазне сировине.
<бр />Брашно од семена тикве голице као додатак пекарским производима учествује са уделом од 20% при чему се остварују реолошка својства теста , повећан рандман пекарских производа, добијају се податнија својства теста приликом обраде, са адекватном запремином и сензорним својствима, и обезбеђује се пријатна арома атрактивина за потрошаче пекарских производа.
<бр />Остатак семена тикве у процесу производње хладно цеђеног уља од тикве голице се до сада користио за сточну храну и органско ђубриво.
<бр />Иновација се тренутно реализује на делимично комплетираној технолошкој линији за производњу хладно цеђеног уља, капацитета 52.000кг зрна тикве на годишњем нивоу. Од чега се добија хладно цеђеног уља 37,20% тј. брашна 62,80%. Планира се повећање капацитета производње, односно комплетирање линије за производњу хладно цеђеног уља. На годишњем нивоу наш тренутни капацитет мини уљаре је 350.000кг зрна уљарица. рачунајући рад пужних и хидрауличних преса.
<бр /> Лабараторијска истраживања и контрола брашна од семена тикве голице обавља се на факултету. У припреми је аплицирање за сертификат ХЦЦП-а.
<бр />Продато је 5.500кг на домаћем тржишту/2012г, а разговара се и са купцима у иностранству. Током израде иновације анкетирано је 60 како великих тако и малих пекарских индустрија и пекара и склопљено је 20 предуговора о дугорочном снабдевању са укупном количином од 20 тона брашна у првој години производње, а груба процена чисте зараде, са пуним капацитетом рада је 120.000€ за годину дана.
<бр />Предат је захтев за патент Заводу за интелектуалну својину
<бр />

година: 2009
пласман: победник такмичења
Тајфун ХИЛ

Тим: Тајфун Иновација: Алати за брзи развој и испитивање уређаја енергетске електронике

прикажи детаље >


Матични број: "20599944"


Опис иновације

Стална потреба за унапређењем енергетске ефикасности, као и повећањем учешћа енергије добијене из обновљивих извора енергије, као што су ветар и сунце, не може се практично реализовати без унапређења електро енергетске инфраструктуре системима енергетске електронике.
Уређаји енергетске електронике омогућавају врло ефикасно и прецизно управљање токовима електричне енергије, као и оптимизацију рада извора и прикључених потрошача. Како је у њима енергетски софтвер тесно повезан са енергетским хардвером његов развој и тестирање захтева значајну истраживачку инфраструктуру (лабораторије и опитна постројења) што чини развој софтвера изузетно дуготрајним и скупим.
У циљу решавања овог проблема наш тим се посветио развоју дигиталног симулатора система енергетске електронике, који би радио у реалном времену. Дигитални симулатор захваљујући својој брзини (10-100 пута бржи од најбржих постојећих решења) у тој мери верно описује понашање енергетског хардвера да енергетски софтвер нема начина да разликује да ли управља симулатором или стварним системима.
Применом нашег решења у процесу пројектовања, развоја и тестирања енергетског софтвера постижу се значајне уштеде у времену потребном за развој и тестирање, као и квалитету енергетског софтвера, што се лако може изразити у новчаним јединицама.

година: 2006
пласман: победник такмичења
HPS HIO-PROTECTION SYSTEM DOO

Тим: HIO Иновација: HIO

прикажи детаље >


Матични број: "08252025"


Опис иновације

ХИО-технологија је метода трајне санације старих грађевинских објеката угрожених капиларном влагом и поџемним водама. Влажни зидови без обзира на њихову дебљину и врсту грађевинског материјала од кога су зидани, потпуно се предецају ултрабрзим дијамантским резним алатима у малим етапама (кампадама), без вибрација и потреса. У тако направљене резове ињектира се специјална маса изузетне атхезије кроз коју се као нова хоризонтална хидроизолација, утискују једна за другом ХИО-мастер шине. Пре уградње висина сваке шине се прецизним брушењем прилагођава висини реза у зиду. Вертикална крилца ХИО-мастер шине у потпуности на себе преузимају вертикално оптерећење од горњих делова објекта искључујући могућност слегања и појаву микропукотина.

година: 2015
пласман: 2. место (финалиста)
SG Isotech доо Панчево

Тим: Аналитичари Иновација: Изотопски аналитички концепт за утврђивање аутентичности вина и алкохолних пићa

прикажи детаље >


Матични број: "20934271"


Опис иновације

Фирма „SG Isotech DOO Pančevo“ је развила, верификовала и патентирала нову изотопску аналитичку методологију која има практичну примену у утврђивању аутентичности и порекла вина (и других производа), базирану на анализи односа стабилних изотопа. EIM-IRMS® (Ethanol Isotope Measurement – Isotope Ratio Mass Spectrometry) методологија даје информацију о легалности производње вина, односно да ли су приликом производње испоштоване прихваћене произвођачке праксе, тј. да ли је додат шећер и/или да ли је грожђана шира разблажена водом што је забрањено. Такође, ова јединствена аналитичка методологија има примену и у индустрији алкохолних пића и воћних ракија за заштиту оригиналних брендова од фалсификованих производа.

Фирма „SG Isotech DOO Pančevo“ је успоставила пословно-техничку сарадњу са Иновационим центром Хемијског факултета у Београду ради практичне примене изотопског аналитичког концепта за утврђивање аутентичности и географског порекла вина и алкохолних пића.

година: 2014
пласман: 3. место (финалиста)
OBLO LIVING доо за производњу електронских уређаја Нови Сад

Тим: Обло Иновација: Обло

прикажи детаље >


Матични број: "21158046"


Опис иновације

Постојећа електрична инфраструктура у стамбеним и пословним објектима омогућује мануелну контролу укључивања и искључивања прикључених електричних уређаја. Мануелна контрола често зависи од навика и расположења корисника који у знатном броју случајева пропусте да искључе неке од уређаја, попут осветљења након напуштања одређене просторије, што резултује повећаном потрошњом електричне енергије а самим тим и високим рачунима. Уједно, тренд развоја SMART GRID технологије додатно подстиче потребу за реализацијом система за спрегу са корисником који омогућује аутоматизовану контролу укључивања и искључивања електричних уређаја у зависности од глобалних потреба електричне мреже, али и тренутног стања и потреба у самом домаћинству. Сходно наведеним захтевима, на тржишту потрошачке електронике у току је експанзија система паметних кућа. Захваљујући интегрисаним мрежама бежичних сензорских уређаја, системи паметних кућа су оспособљени да прилагоде целокупну инфраструктуру паметне куће тренутној ситуацији, правовремено интерагујући са корисницима у окружењу, на начин који не ремети њихове свакодневне активности или навике.

С обзиром да употреба конвенционалних сензорских решења захтева комплексне процедуре монтаже, прикупљања и обраде података, сама физичка архитектура на којој су имплементиране дате сензорске функционалности захтева знатну процесну снагу што већ иницијално дефинише високу тржишну цену финалног сензорског производа. Сходно томе, представљена иновација значајно унапређује аутоматизацију управљања потрошњом електричне енергије у домаћинству уз минимизацију трошкова крајњег система, кроз реализацију платформе за интелигентно управљање потрошњом електричне енергије која је додатно оспособљена за детекцију присуства и кретања људи у просторији без употребе било каквих конвенционалних сензорских решења. Наведена ОБЛО платформа се састоји из низа бежичних паметних утичница и бежично контролисаних зидних електронских регулатора осветљења (у даљем тексту паметних прекидача). Као централна јединица обраде података користи се централни управљачки уређај, реализован у облику програмске подршке интегрисане на наменском рачунару који подржава ожичене и бежичне мрежне протоколе. Паметне утичнице обезбеђују напајање електричних уређаја са двополном утичницом (стандард CEE 7/16), дизајнираном за напон до 250V и струју до 6А. Уз стандардну могућност укључивања и искључивања напајања прикљученом уређају, локално или даљински коришћењем посебно дизајнираних даљинских управљача, паметне утичнице и прекидачи омогућују пренос струје до прикљученог уређаја и у одређеном проценту. Посредством реализованог портала, омогућен је удаљени приступ и контрола свих прикључених уређаја путем Андроид/iOS апликације. Уграђени IEEE 802.15.4 примопредајник омогућује комуникацију свих модула ОБЛО система на учестаности од 2.4 GHz и уводи могућност коришћења постојећих комуникационих радио таласа за детекцију присуства и кретања људи. Уласком особе у успостављено радио-комуникационо поље између бежичних утичница и прекидача долази до појаве изражених варијација индикатора примљене снаге радио сигнала услед интерференције људског тела са радио таласима. Варијације су последица ефеката засенчења и слабљења радио таласа проузрокованог присуством човека на пропагационој путањи радио таласа између пријемног и предајног бежичног модула. С обзиром да се људско тело највећим делом састоји из воде чија молекуларна резонанција оптимално апсорбује енергију радио таласа на учестаностима од 2.4 GHz, присуство човека генерише другачију форму варијације индикатора примљене снаге радио сигнала него други објекти на истој пропагационој путањи радио таласа, што га додатно издваја од других објеката у процесу детекције обезбеђујући крајњем систему могућност да без додатних трошкова инсталације и процесирања специфичних сензорских уређаја у потпуности реализује систем паметне куће.

година: 2005 Сол-Аер д.о.о.

Тим: Сол-Аер Иновација: Сол-Аер

прикажи детаље >


Матични број: "20096144"


Опис иновације

Нов уређај за аерацију воде, заснован на бесплатном коришћењу енергије сунца и бесплатном ваздуху, којим врши обогаћење површинских вода кисеоником. Посебно је интересантан у производњи рибе, за аерацију воде у интензивној производњи.

година: 2015
пласман: -
Led be light

Тим: Лед Иновација: Лед

прикажи детаље >


Матични број: "20852291"


година: 2007
пласман: -
Protech

Тим: Acvis Иновација: Acvis

прикажи детаље >


Опис иновације

Саобраћај представља саставни део модерног друштва. Употребом интелигентних система за мониторинг саобраћаја могуће је спровести ефикасну контролу и управљање саобраћаја. Захваљујући томе што смо развили напредну технологију за издвајање и праћење покретних објеката у прилици смо понудити тржишту софистициран и интелигентан систем за мониторинг саобраћаја. Овакав систем омогућава одређивање различитих саобраћајних параметара који се могу користити за ефикасније планирање и пројектовање саобраћаја. Поред тога, систем је могуће применити и за потребе детекције и анализе инцидентних ситуација којима се може повећати безбедност у саобраћају.

година: 2006 Shungit

Тим: Shungit YU Иновација: Shungit YU

прикажи детаље >


Матични број: "20352906"


Опис иновације

Идеја је израда машине за производњу бакарних мрежица (трака), које се користе при спајању енергетских екранизованих каблова напона до 35kV.

година: 2006
пласман: Најмлађи тим
Inventive business solutions

Тим: Гема Иновација: Гема

прикажи детаље >


Матични број: "20308869"


Опис иновације

Идеја је стварање новог вида једноставнијег и бржег пословања у грађевинарству, доступношћу квалитетних, поузданих и правовремених информација у електронском облику, који вишеструко смањује трошкове пословања корисника и унапређује пословне процесе.

година: 2005 MPay-Plus

Тим: MPAY-Plus Иновација: MPAY-Plus

прикажи детаље >


Опис иновације

Идеја је производња уређаја за безготовинско плаћање роба и услуга коришћењем мобилног телефона уместо магнетне или смарт картице путем СМС и ГПРС сигнала.  Уређај је компатибилан са фискалним касама и свим магнетним читачима картица.

година: 2009 Инвентива

Тим: Пресретачи Иновација: Машински уређаји за заштиту стамбено пословних објеката

прикажи детаље >


Матични број: "28036825 "


Опис иновације

Градјевински противпожарни елементи и уредјаји намењени су да на месту монтаже потпуно блокирају ширење пожара. Њихова функција је да зауставе ширење топлих пожарних гасова као и доток свежег ваздуха у зону заштите са овим уредјајем. Намена ових уредјаја састоји се у функцији рада у којој се у условима пожара исти постављају у зони евентуалног правца ширења пожара на начин да својим техничко технолошким карактеристикама зауставе пожар до задате границе.

година: 2010 Blue Design доо, Богатић

Тим: Троугао Иновација: Упозоравајући троугао са светлосном емисијом

прикажи детаље >


Матични број: "20673974"


Опис иновације

Упозоравајући троугао са светлосном емисијом је ново решење за наменско означавање учесника у саобраћају, који су се нашли у позицији да према саобраћајним прописима буду обавезно прописно означени (возила у квару, места саобраћајног удеса, места застоја у непрегледним условима итд). Његова предност је вишеструко побољшана функционалност, односно боља уочљивост и видљивост са веће дистанце, што у поменутим условима доприноси повећању безбедности свих ушесника у саобраћају. То је остварено са два идејна решења, емусијом светлости црвених ЛЕ диода за ноћне и друге услове смањене видљивости, односно светлости жутих/оранж ЛЕ дида за услове магле (светлост жуто-оранж боје има већу видљивост од црвене у услпвима магле). Такодје, ново решење је по форми, изгледу и габаритима сагласно важећим стандардима, тј. идентично постојећем. Самим склапањем упозоравајућег троугла врши се и укључење, односно емисија светлости, па корисник бива ефектно означен и пре момента позиционирања троугла.Раније опажање (5-10 секунди) у условима смањене видљивости, ушесницима у саобраћају даје простор за правовремену реакцију адекватну околностима. Повећање саобраћајног интензитета, односно израженији фактори ризика условљавају потребу за решењима која доприносе савременим безбедносним захтевима.

година: 2014 Тесла клуб Лесковац

Тим: Традиционални Иновација: Антиканцерогена термичка обрада меса

прикажи детаље >


Матични број: "64402021"


Опис иновације

За добробит свих људи, дошли смо до идеје за производњу нове скаре на ђумур у свету. Коју смо физички реализовали, испробали и иста функционише. Јединствена је по начину печења меса, без штетних материја. За време печења меса, наша нова скара на ћумур сакупља масноћу која би требала да пада на ћумур, и притом сагоревајући испарава штетне материје.

година: 2009 Предузеће за промет и услуге теадар - NL Pro Group doo

Тим: НЛ Про Иновација: НЛ Про Вибро

прикажи детаље >


Матични број: "20469447"


Опис иновације

Микроконтролери су широко апликативни уређаји и користе се за аквизицију података, мерење, процесно управљање, тестирање, мониторинг, анализу података, визуелизацију и архивирање. Примењују се у индустрији у процесу производње у лабораторијама за мерење, и испитивање.
Индустријски ПЦ микроконтролери омогућавају да се капитализује постојећа информатичка инфраструктура и да се на економичан начин повећају продуктивност и перформансе окружења. Базирани на отвореном ПЦ стандарду микроконтролери омогућавају лаку интеграцију са хардверским и софтверским компонентама у већ постојећу мрежу користећи заједнички оперативни систем, комуникационе протоколе, методе прикључивања у примени ПЦ система.
Мониторинг индустријског постројења у циљу превентивне и проактивне заштите подразумева између осталог и вибро-дијагностику стања радне исправности. Примена микроконтролера нове генерације у вибро-дијагностици треба да омогући употребу постојећих рачунарских ресурса ПЦ-платформе у проактивној дијагностици машинских система.
Да би се реализовао концепт микроконтролера у дијагностици потребно је утврдити неопходне карактеристике дијагностичког уређаја како хардверском тако и у софтверском погледу. Реализовани дијагностички систем мора да има потребну брзину детекције промена у јединици времена са једне и потребну хардверску компатабилност са ПЦ рачунарима са друге стране.

година: 2012
пласман: 3 (финалиста)
Иновапак

Тим: Гајбари Иновација: Еко гајбица

прикажи детаље >


Опис иновације

Иновација Еколошка транспортна амбалажа – еко гајбица –замењује постојећа технолошка решења у процесу паковања и транспорта млечних и месних производа. Испоручује се купцима као готов производ спреман за поступак паковања и омогућује лако паковање стандардних пластичних чашица од 0,2 л за млечне производе широког асортимана (јогурта, киселог млека, топљеног сира, пудинг и слично а могуће су и производи величине и до 1 кг, такође и производа за потребе месне индустрије).
Амбалажа се до сада испоручивала као полупроизвод од валовите лепенке и финалисала у фази производње, непосредно пред пуњење млечних и месних производа. Нова амбалажа има значајне предности као што су: поједностављење паковања и тренспорта, није више потребна линија за финализацију у самим млекарама и код прерађивача меса; 4 пута је краће време производње, губици на капацитету пунилице млечних производа у млекарама и код прерађивача меса, крећу се од 5 до 10 % за амбалажу од валовите лепенке, због застоја и разних непрецизности; лакша је манипулација са пуним гајбицама: лакше је захватање и краће је време преузимања пре пуњења гајбица.Време истовара за еко гајбицу краће је за 30 % у односу на производ од валовите лепенке ( поређење је рађено на узорку једне палета са 100гајбица); при производњи знатно је мања количина отпадака и то : за иновативни производ износи 2-3%, а у постојећим технологијама за производ од валовите лепенке 12-15%; знатно мање простора заузима за одлагање пред рециклажу: 4мм иновација ( 40мм валовита лепенка).
Еко гајбица је јефтинија за 3-5 еуро цента по гајбици у односу на постојећа решења.
Иновација је израђена од рециклираног картона, којим се кроз познат начин пресовања добија тело еко гајбице.
Велики произвођачи амбалаже, наша директна конкуренција: Хартман- погони у пет земаља ( централа у Немачкој), „БИЛОКАЛНИК“, Аустриа, Биокалник-ИПА Хрватска, Цартон масцхине Тајланд/Кина: нису заинтересовани за производњу ове врсте амбалаже, јер се баве производњом великих серија кутија за јаја и производњом амбалаже за велике фабрике електронике. Нашу идеју користиће за своје велике палете других производа којима се већ баве. Млекаре у Србији су заинтересоване за ову иновацију, чак се и експерт млекаре укључио у рад нашег тима, због могућности избацивања технолошке линије за финализацију амбалаже из свог погона. Заинтересовани су за нови начин паковања њихових производа, због смањења трошкова , што је у овој области веома значајно. Из ових разлога оправдано очекујемо потпуну и технолошку и економску реализацију иновације ” еко гајбице”, такође израду и других иновација за млекаре и месниу индустрију којима се бавимо протеклих 20 г. а очекујемо са корисницима и сложеније пословне аранжмане.
Производња у првој години се планира на 2 мил.ком. за млекаре, са досада 5 склопљених уговора. Склопљена је машина за ову производњу и израђен је алат за машину која производи континуално 350 ком. /х. Планирамо повећање капацитета у наредној години на 33мил /год гајбица за млекаре и 10 мил/год гајбица за месну индустрију. Потребе Србије се процењују на око 60 мил./ гајбица годишње. Статус иновације: Признат је мали патент за производ “ еколошка гајбица“ у Заводу за интелектуалну својину Србије, и израђен је прототип.

година: 2016
пласман: Награда за најбољи студентски тим
Bar Arcus

Тим: Bar Arcus Иновација: Виртуелни мени

прикажи детаље >


Матични број: "64409689"


Опис иновације

Наш тим је развио иновативни софтверски систем за угоститељске објекте, у виду апликације као јединице производа. Новина је у јединственом алгоритму, који служи угоститељским објектима који примењују највише технолошке стандарде, са великом потребом на тржишту од стране угоститеља, који користе системе који су базирани искључиво на ПОС системе а не на презентацији и интеракцији са гостима.

година: 2010
пласман: 12
I street light

Тим: Е-плус Иновација: iStreetLight

прикажи детаље >


Матични број: "20798815"


Опис иновације

Идеја „IStreetLight“ користи напредак у развоју пиезо-електричних материјала и ЛЕД технологије и представља алтернативу постојећим уличним светиљкама. Пиезо-електрични материјали на притисак генеришу електричну енергију и 2008. су после више од 120 година први пут произведени пиезо материјали базирани на полимерима/пластика (ДЕАП) који имају суперирорне карактеристике у односу на кристалне пиезо материјале. Модерне ЛЕД светиљке дају исту количину светлости као класичне или халогене светиљке које троше десет односно пет пута већу енергију. IStreetLight користи ДЕАП сензор који је постављен испод лежећег полицајца на улици и приликом проласка возила преко сензора кинетички удар возила генерише енергију која се складишти у батерији IStreetLight-а. ЛЕД сијалица светиљке економично троши прикупљену енергију 10 до 20 пута економичније него стандардна сијалица. Кроз комуникациони модул IStreetLight шаље додатне информације информационом систему који у реалном времену надзире саобраћај.

година: 2005 Инова тримс доо

Тим: ???? Иновација: ???

прикажи детаље >


Матични број: "21185809"


година: 2010 Monolith innovation group

Тим: Монолит (најбоље пласиран тим из Ниша) Иновација: Електромагнетни аудио флет панели

прикажи детаље >


Матични број: "20716258"