Коментари Такмичара

Филтер:
Прикажи одабрано >>>
Коментар тима Dr. Knight

прикажи коментар >


Коментар

Захваљујемо се на знању које смо стекли током досадасњег дела такмицења и на свим сугестијама и корисним саветима који су нам помогли да унапредимо нас пословни модел. Захваљујуци уцествовању у такмицењу смо напредовали и као тим.

Аутор: -

Тим Ариље

прикажи коментар >


Коментар

Овом приликом желео бих да Вам се захвалим на пруженом знању и искуству кроз цело такмичење. Велико искуство за све нас и на крају награда која ће помоћи да нашу идеју комплетирамо и пласирамо, а тиме остваримо нашу идеју и све оно због чега смо били део такмичења.

Аутор: Филип Милићевић -

Коментар рецензента на НТИ2019

прикажи коментар >


Коментар

Морам да кажем да одавно нисам имао овако уједначене моделе за оцену … И то све сасвим добре моделе! Одличне! Дешавало се ранијих година да понекад буду уједначени… Али сад, што је за сваку похвалу и што показује да свеукупне активности у нашем друштву, укључујући и ове наше, показују некакав позитиван помак, не зна се који је од кога бољи! Вредело је све ово што се радило скоро две деценије, труд свих окупљених око овог пројекта није био узалудан.

А.С.

Аутор: -

Коментар тима Фармсофт, НТИ2017

прикажи коментар >


Коментар

Поштовани и драги целокупни организациони тиме НТИ 2017,
Првенствено да вам се захвалимо што сте нам омогућили да будемо део овакве приче која код нас у држави полако освешћује и охрабрује људе да се пронађу и опробају у сопственом или заједничком бизнису.
Морам Вам најискреније рећи да сте нам много помогли, и заједно са нама исклесали нашу идеју. Можда тога Ви нисте ни свесни, али после свих ваших едукација и сугестија ми смо нашу идеју тј. софтвер довели у ред. а све захваљујући вама.

Аутор: Драгана Мојсијев Клепан -

Коментар тима Агрокапиларис, НТИ2017

прикажи коментар >


Коментар
Хвала Вам још једном, уживали смо за сво време обуке за НТИ.

Аутор: З. Злох -

Коментар тима ДВС

прикажи коментар >


Коментар

Поштовани,
Била нам је велика част учествовати на такмичењу за најбољу технолошку иновацију 2013. Освајање првог места у конкуренцији 21 иновације из Републике Српске нас чини посебно срећним и додатно мотивише да истрајемо на тешком путу комерцијализације, тј. позиционирања на домаћем и светском тржишту.

Користимо ову прилику да се захвалимо организационом тиму и Вама лично на одличној организацији ТНТИ 2013 и напорима које улажете у развој иноваторства, како у Републици Србији, тако и у Републици Српској.

Сигурни смо да ће синергија институционалне подршке и иновативних пројеката,а чији сте покретач, дати добре резултате у погледу развоја домаће привреде, запошљавања и раста животног стандарда.

Аутор: Катарина Нинков, учесник НТИ2013 -

Коментар тима Сол-Аер

прикажи коментар >


Коментар

Поштовани Органзациони тиме за Такмичење НТИ у Србији,

Веома сам Вам захвалан на успешном обучавању за комерцијализацију мог патента из 2004 године. Предузеће („СОЛ-АЕР“ Д.О.О из Бечеја) сам основао у току Такмичења за НТИ2005. У годинама финансијско-економске кризе (2009-2010г.) сам дошао у искушење да предузеће једноставно речено одјавим као привредни субјект због непрофитабилног пословања (не задужујући се кредитима, све сам обавезе подмиривао позајмицама па нисмо „живели на кредит“).
Али, у међувремену су се за оно што радимо, заинтересовали купци, према којима, због инвестиционе способности, морамо имати респекта. Тако да смо одлучили да наставимо са даљим радом. Пребродили смо и поменуту кризу (поред многих моћнијих предузећа, која су се „угасила“). Са иновацијом смо се доказали на тржисту, и поред непредвидиве финансијско економске кризе у Србији и свету.

Ми смо мало предузеће али ПОСЛУЈЕМО!!!

Све ово Вам дајемо на увид из разлога што ценимо да сте једини у настојању за примену нових технологија у Србији кроз Такмичење за НТИ.

С поштовањем,
Павле Ђурагин, директор „СОЛ-АЕР“ доо из Бечеја

Аутор: Павле Ђурагин, учесник НТИ 2005 -

Коментар тима СД2010

прикажи коментар >


Коментар

Поштовани,

Шаљем Вам документ који је наш тим преко Министарства за економски развој учествовао на пројекту ТОП 88 и самим тиме и на изложби у Шангају, а све ово се не би десило да није било Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2009. Посебни поздрави проф. Шенку, госпођи Рашковић и проф. Повреновићу.

Тим СД2010

Аутор: Дејан Јовановић, учесник НТИ 2009. -

Тим Core Brevis d.o.o.

прикажи коментар >


Коментар

Победа на Вашем такмичењу са пројектом „Хидроген екотерм“ довела ме је тиму са којим проводим инвестицију у реализацији од неколико милиона еура.

Аутор: Драго Ћосић, учесник НТИ 2010 -

Коментар такмичара Александра Савића

прикажи коментар >


Коментар

Исказане теме које су обрађиване на предавањима, пружиле су ми допуну знања и престављају прави пут ка даљем усавршавању такмичења. Једина замерка која се односи је рецензија И круга такмичења која је била ограничена и није тражено додатно појашњење изложене иновације. Рецезенти су дали исту оцену као и предходне године када сам се такмичио и нисам изложио иновацију? Ограничен број карактера у излагању саме иновације није ми омогућио да изложим ни 1/3 укупне идеје. Пошто спадам у категорију људи који никада не одустају, потрудићу се да реализујем идеју до краја и докажем веродостојност иновације.

Мој предлог : Поред писаног дела увести обавезно и директан разговор са рецензентима о самој иновацији. Увидом у сложеније иновације као што је Хидра, дошло би се до праве оцене квалитета иновације а не паушалног.

Пуно поздрава од Александра Савића

Аутор: Александар Савић, учедник НТИ2010 -

Коментар такмичара Чедомира Гаћиновића

прикажи коментар >


Коментар

Не треба категорисати замерком моју личну примедбу која се односи на то да је у процесу презентације иновације изостала могућност саопштава- ња техничке суштине саме иновације. Ниво презентације који се свео на опис исте, у нашем случају је, по мом мишљењу недовољан да покаже њену суштину. Очекивао сам најављене консултанте из области технике и сматрао да ће њима бити презентирани подаци у графичком виду /ACad/ и слично, те да ће то бити суштинска презентација иновације.

У сваком случају, поздрављамо правила која су истоветна за све такмичаре а ову акцију сматрамо капиталном и за земљу и за појединце.

Вођа тима

Чедомир Гаћиновић

 

Аутор: Чедомир Гаћиновић -

Ненад Тумара – СоСИн тим

прикажи коментар >


Коментар

И поред лошег осећаја због некоректне дисквалификације из даљег такмичења, спортски, а пре свега људски, желим да још једном честитам свим осталим тимовима на успеху и пласману у финале. Свестан, из личног искуства, количине знања, креативности, иновативности и енергије, који су несумљиво морали да уложе у раду на својим иновативним идејама. Организациони тиму Такмичења НТИ2010 указивањем на ове очигледне пропусте желим да вас подстакнем да учините напор и поправе насталу штету у овом, а сасвим сигурно и обавезно у новим организацијама такмичења. Надам се да моје примедбе нећете схватити лично, све примедбе су упућене да помогне организацији да што успешније и поштеније приведе крају такмичење за НТИ2010. Од Ваших предузетих мера и одговора, ће зависти да ли ћу учествовати и на наредним такмичењима, за која имам још прегршт иновативних идеја, као и да ли ће бити потребно обавестити и упитати за став и мишљење коорганизатора – министарсво НТР, као остале и суорганизаторе овог такмичења НТИ2010.

С поштовањем,

Ненад Тумара – СоСИн тим

Аутор: Ненад Тумара - СоСИн тим, учесник НТИ2010 -

Коментар Владан Ђорђевић

прикажи коментар >


Коментар

Поштовани,

 

Са посебним задовољством и радошћу потврђујемо пријем обавештења за наставак учешћа у такмичењу, а из разлога што добијамо прилику да детаљније представимо нашу иновацију. Посебно нам је драго што ће то бити пред особама које су стручне и адекватне да кажу свој суд о иновацији. Надамо се да наша иновација неће доживети судбину многобројних иновација грађана Србије а које нису признате као српски изум тако да ни грађани ни држава нису имали велике материјалне користи нпр. машиница за шишање, налив перо-пенкала и многи други којима је свет дужан поштовање и захвалност. Сви ти проналасци су настали у времену када је заправо и било потребно да се она десе тј. у право време, да се тада нису десила питање како би текао развој цивилизације. У неком другом времену би био потпуно другачији ток развоја живота на планети. Тако да је и наша иновација дошла у право време када је дошла потреба за овакав вид рехабилитације собзиром на начин живота и болести које прате овакав темпо којим се данас живи а како се да видети темпо живота се све више убрзава а кретања све мање.

 

Срдачан поздрав Владан Ђорђевић

 

Аутор: Владан Ђорђевић -

Тим Екобибис

прикажи коментар >


Коментар

Поштовани,
хвала целокупном организационом тиму, на изузетној едукацији и част ми је, као и целом тиму ЕКОБИБИС, што смо под Вашим окриљем успели позитивно да се афирмишемо у друштву.Покушали смо крајем септембра да се улогујемо и предамо документа и видео, али тада није било то могуће, а онда су нас ухватиле радне обавезе. Наравно, да ћемо наставити сарадњу, јер уз Вас смо са успехом проширили хоризонте, али се извињавамо што нисмо предали пословни модел.

Срдачан поздрав Љубиша Славковић и тим ЕКОБИБИС-Краљево

Аутор: Љубиша Славковић, тим ЕКОБИБИС-Краљево, учесник НТИ2013 -

година: 2016
пласман: Награда за најбољи студентски тим
Бар аркус

Тим: Bar Arcus Фирма: Bar Arcus

прикажи коментар >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "64409689"


Коментар

Било је јако користно али и у неку руку и заиста напорно. Сада су се мало слегли утисци и могу да казем да смо мало и разочарани организацијом и трајањем самог циклуса такмичења, које је заиста предуго. На крају смо испали тек тако лако, овојивши претпоследње место у конкуренцији са тимовима који своје иновације и моделе нису тако добро изложили.

Студенти би били врло заинтересовани, поготово Техничких факултета, рецимо може се вршити презентација пред амфитеатром где ће већина њих бити заинтересована за овакве ствари, и где ће већина давати своје мишљење о иновацији а не изабран број људи, где се свако води својим неким личним мишљењем.

И мислим да сте отишли у погрешном смеру, представљајући продају производа као главну карактеристику успешности иновације, и давању толико пажње продаји, примарна ствар је добра идеја и то некад не може да се прода али може да доведе до великих промена, и мислим да сте то заборавили негде успут..

У сваком случају ћемо испратити сва дешавања као и финале и надамо се да ће следећа година бити много успешнија.

Срдацан поздрав и све најбоље!

Аутор: Предраг Костиц - Студио за израду софтвера и дизајн Бар Арцус

Тим Визионари

прикажи коментар >


Коментар

Технолошка иновација нам је заиста много помогла и разјаснила многе ствари које се тичу покретања бизниса. Пре уласка на ово такмичење колега и ја смо започели израду андроид апликација која је завршена током самог такмичења.

Наиме, кроз само такмичење, како смо сазнавали нове ствари и технике испитивања тржишта, кренули смо с њиховом применом. На жалост, да би наша апликација била одржива потребно је да наплетимо месечно знатно већу суму за рекламирање у нашој апликацији него што можемо да им донесмо вредност. Наиме, велики проблем наше апликације је тај да када једном доведемо корисника до потребне установе, он неће користити нашу апликацију поново.

Сама технолошка иновација за нас представља незаборавно искуство и дефинитивно отвара многа питања на која би требало да одговоримо пре покретања следећег бизниса.

Овом поруком желели бисмо да Вам се захвалимо на указаној шанси као и на знању које сте нам пружили на предавањима.

Хвала Вам још једном на свему.

Аутор: Војин Пупавац - Тим Визионари

Тим Визионари

прикажи коментар >


Коментар

Технолошка иновација нам је заиста много помогла и разјаснила многе ствари које се тицу покретања бизниса. Пре уласка на ово такмицење колега и ја смо запоцели израду андроид апликација која је завршена током самог такмицења. У прилогу имате видео који то доказује.

Наиме, кроз само такмицење, како смо сазнавали нове ствари и технике испитивања тржишта, кренули смо с њијовом применом. На жалост, да би наша апликација била одржива потребно је да наплетимо месецно знатно вецу суму за рекламирање у нашој апликацији него што можемо да им донесмо вредност. Наиме, велики проблем наше апликације је тај да када једном довоедемо корисника до потребне установе, он неце користити нашу апликацију поново.

Сама технолошка иновација за нас представља незаборавно искуство и дефинитивно отвара многа питања на која би требало да одговоримо пре покретања следецег бизниса.

Овом поруком желели бисмо да Вам се захвалимо на указаној шанси као и на знању које сте нам пружили на предавањима.

Волели бисмо, уколико је могуце, да добијемо позив на остале радионице које следе тимовима који су прошли(попут провере вредности компаније, јер је то нешто што це нам свакако знацити за будуцност), као и обавештења о догадајима који це се одвијати у самој Привредној комори.

Аутор: Војин Пупавац -