Иновације на тржишту

Филтер:
Прикажи одабрано >>>
година: 2019
пласман: 6. место (финалиста)
Hilbert Space

Тим: Red Forest Lab Фирма: Hilbert Space

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "21539589"


година: 2017
пласман: 11. место
Футуринг

Тим: Футуринг Фирма: Футуринг

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "21315303"


Пословна идеја усмерена је ка производњи софтвера за виртуелну реалност у оквиру веб сајтова. За овај производ постоји све веће интересовање клијената како у земљи тако и у иностранству. Јединствена платформа за сајтове виртуелне реалности и контролу садржаја на њима, испуњава захтеве најразличитијих делатности, нарочито на пољу услуга. Фокус пројекта су све врсте објеката којима је потребна адекватна виртуелна презентација пословног простора ради квалитетнијег позиционирања на тржишту. Виртуелном реалношћу омогућује се најквалитетнији приказ објеката и простора.

година: 2017
пласман: 17. место
ПР Агенција за консалтинг и предузетништво

Тим: Фармсофт Фирма: ПР Агенција за консалтинг и предузетништво

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "64320297"


ФармСофт С.20.10 – Софтверска платформа за праћење пословања породичних пољопривредних газдинстава, задруга и агро компанија.

година: 2015
пласман: 6. место (финалиста)
Фабрика за производњу и промет еколошких плоча Фепло доо

Тим: Еко плоче Фирма: Фабрика за производњу и промет еколошких плоча Фепло доо

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20974613"


Водоотпорне ЕКО плоче су грађевински материјал који је направљен од пресованих делића употребљеног амбалажног тетрапака. Целокупна технолошка линија је направљена од домаће опреме и резултат је знања наших инжењера. Плоче се производе у формату 220 цм џ 115 цм и дебљинама 9,10 и 11 [мм].
Новину представља технолошки поступак добијања и употреба заштитне фолије која је термостабилна.
У току производног процеса се не користе лепкови, а као сировина се употребљава отпадна амбалажа од тетрапака која је до сада завршавала на депонијама.
Битне предности ЕКО грађевинске плоче су механичка отпорност и стабилност, рециклабилност, једноставност и сигурност у коришћењу уз смањење количине комуналног чврстог отпада, без утицаја материјала на животну средину.
Потенцијални купци наших производа ЕКО грађевинских плоча су стоваришта грађевинског материјала, као и целокупна грађевинска и индустрија намештаја.
Грађевинске плоче се користе у изградњи објеката, за облагање зидова, унутрашњих преграда, подова, кровова, испод покривача крова, у производњи намештаја, за шаловање, бетонирање, друге врсте грађевинских радова.
Тим броји четири члана и посвећен је изласку производа на тржиште. Поступак заштите интелектуалне својине смо започели подношењем Патентне пријаве у Заводу за интелектуалну својину у Београду. Испитали смо величину тржишта и проценили наше тржишно учешће новчано и у броју комада плоча.

година: 2011
пласман: 3. место (финалиста)
Strawberry energy doo

Тим: Strawberry energy Фирма: Strawberry energy doo

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20727829"


Свесни смо да живимо у дигитално повезаном свету, у коме постоји око 5 милијарди мобилних телефона, преко 300 милиона музичких плејера. Свакодневно се можемо наћи у непријатној ситуацији, да смо ван куће, а наш мобилни телефон који нам је потребан остане празне батерије.
Јавни Соларни Пуњач мобилних телефона за употребу на прометним јавним местима (улице, паркови, тргови) има за циљ да коришћењем енергије добијене од Сунца грађанима понуди бесплатно допуњавање батерије мобилних телефона онда када им је то најпотребније: када су ван кућа а батерија им се испразнила. Наша идеја на једниствен начин, коршћењем обновљивих извора енергије, нуди непосредну и конкретну помоћ људима. „Оживљава“ њихов мобилни телефон баш онда када им је то важно, јер им се батерија испразнила а тренутно немају другу могућност да је допуне.

година: 2009
пласман: друго место
Schneider Electric DMS NS D.O.O.

Тим: ДМС Фирма: Schneider Electric DMS NS D.O.O.

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20422882"


Наша иновација је део једног сложеног софтверског система (ДМС софтвер), савременог система намењеног за извођење свих техничких послова у дистрибутивним предузећима на ефикасан и оптималан начин који испуњава све захтеве корисника широм света. Овај модеран софтверски алат омогућава запосленима у дистрибутивном предузећу да:
– Динамички прате и контролишу дистрибутивну мрежу,
– Достигну вискоко квалитетно знање о мрежи,
– Ефикасно користе, дизајнирају и развијају могућности дистрибуције,
– Смањују губитке и оперативне трошкове,
– Увећају профит (доходак) предузећа,
– Побољшавају квалитет и квантитет снабдевања електричном енергијом потрошачима
ДМС софтвер обезбеђује алате за динамичку визуализацију, праћење и контролу електричне дистрибутивне мреже, заједно са широким спектром апликација за анализу рада, планирања и оптимизације. Систем је изграђен на отвореним стандардним решењима и моћној техничкој бази података. ДМС софтвер је модуларно организован пакет са трослојном софтверском архитектуром. На овај начин, ДМС софтвер се може лако делити, прилагођавати и прерађивати у пуној сагласности са захтевима купца.
<бр /><бр />
<бр /><бр />У срцу ДМС софтвера налази се ДМС систем аналитичких функција – интелигенција ДМС Софтвера. ДМС систем аналитичких функција представља иновацију у пољу електоенергетике, чему сведоче бројни научни радови објављени у домаћим и светски признатим научним часописима и конференцијама (ИЕЕЕ, ЦИРЕД, итд.). Ова иновација је суштински квалитет ДМС Софтвера, и чини га једним од водећих светских техничких решења за електро-дистрибутивна предузећа.

година: 2016
пласман: победник такмичења
Solar Energy Focus doo

Тим: СЕФ Фирма: Solar Energy Focus doo

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20705744"


година: 2015
пласман: победник такмичења
CAM ENGINEERING DOO NOVI SAD

Тим: Banky Фирма: CAM ENGINEERING DOO NOVI SAD

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20723297"


Аутоматизовани банкарски киоск је аутомат намењен обављању уплатних трансакција платног промета без присуства шалтерског службеника. Новина иновације је што омогућава унос личних података путем мобилног телефона, коришћењем QР кода. Поред стандардних начина плаћања готовином и платним картицама, иновација је враћање кусура и добијање уплатнице са одштампаним детаљима уплате и удареним печатом, која представља доказ о пуштању трансакције у платни промет. На овај начин банка у којој је извршена уплата гарантује извршење уплате. Путем иновативног софтвера омогућена је стална синхронизација и праћење података о трансакцији и корисницима, који се бележе у интерним базама података. Банкарски киоск намењен је свим предузећима које обављају платни промет и имају потребу за смањењем трошкова, приближавањем већем броју корисника измештањем овог сегмента пословања ван својих филијала и омогућавањем двадесетчетворочасовне услуге. Иновације је реализована и финансирана искључиво из сопствених средстава, за познатог купца, Credit Agricole банку.

година: 2013
пласман: победник такмичења
mBrainTrain d.o.o. Beograd-Palilula

Тим: Brainics Фирма: mBrainTrain d.o.o. Beograd-Palilula

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20854014"


Обезбеђивање повратне спреге је важно за учење и адаптацију вештине. На пример, кошаркаш док гађа на кош разматра да ли је имао успеха или не и адаптира свој наредни покушај у складу са тим. Новорођече усваја моторне способности уз помоћ покушаја и погрешака које му омогућавају повратну спрегу. Повратна спрега је исто тако потврђена као есенцијална за повратак изгубљених функција код људи са инвалидитетом. Као што је показано у клиничким студијама, повратна спрега обезбеђује оповратак у скоро нормално функционисанње после шлога. Неуро-повратна спрега је метод који помаже поновно тренирање мозга и развој изгубљених способности. Интерпретација успешног исхода (извршавање задатка) помаже особи да тренира мозак у оптималним условима. Ово је могуће услед пластичности мозга (могућности да се само-адаптира). Неуро-повратна спрега можеда побољша фитнес мозга код старијих особа и као што је било предложено код медицинских процедура за третман разних поремећаја можданих функција (шлог, адхд, алцхајмерова болест, поремећаји код учења, аутистича деца). Литература тврди да неуро-повратна спрега пружа већи напредак у поређењу са медикативном терапијом (погледати ).
Тренутна неуро-повратна спрега користи незграпне, жичане, скупе ЕЕГ инструменте за аквизицију можданих активности која налаже експертско позиционирање електрода. Ова чињеница лимитира неуро-повратну спрегу само на лабораторијске услове, који изискују високе трошкове медицинксог особља и малог броја термина за пацијенте. Ова вештачка средина у великој мери умањује комфор пацијената.
Најновије технолошке иновације (минијатуризовани појачавач и аналогно-дигитални конвертори, бежична комуникација, и веома брзи микро-компјутери) у комбинацији са паметним телефонима омогућава развој нових потпуно мобилних система за неуро-повратну спрегу. Нови систем омогућава замену лабораторијски тренинга са системима високог квалитета, приступачних у домовима.
Овакав уређај са мобилом неуро-повратном спрегом би унапредио квалитет живота људи кроз комфорност коришћења и повећао би број људи који би од њега имали користи.
мБраинТраин’с “Смартинг” има за циљ да развије, произведе и евалуира малу серију таквих мобилних, кућно-оријентисаних уређаја. Ови системи прво ће бити помуђени научној заједници и одабраним клиничким партнерима за детаљно тестирање и независну евалуацију перформанци. Ускоро, “Смартинг” би могао да постане валидиран медицински уређај одобрен од стране здравства и здравствене заштите као и од осигурања. Ова могућност није раније била понуђена и представљаће велики раст на тржишту за неуро-повратне спреге.
Краткорочни циљ пројекта је да направи постојећи, научно прихваћени сет електорда интегрисан у удобну капу са ново развијеним појачавачем који трансмитује снимљене податке ка паметном телефону. Подаци су процесуирани са новом комбинацијом техника за обраду сигнала и систем обезбеђује разноврсне модалитете неуро-повратне спреге. Мозак тада користи неуро-повратну спрегу да само адаптира своју функционалност.
Дугорочни циљ укључује проширење употребе “Смартинг” система, заснованим на побољшању хардвеских и софтверских компонената који ће следити из искустава корисника.
Млада, стартуп компнија мБраинТраин ће изградити операциони прототип система са неуро-повратном спрегом у оквиру свог „Смартинг“ пројектног оквира. Систем ће бити у потпуности конструисан у србији и бити базиран на експертизи пројектног тима.

година: 2012
пласман: победник такмичења
Пан Унион Оил

Тим: Брашњари Фирма: Пан Унион Оил

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20721456"


Иновативни производ, брашно од тикве голице, добија се у процесу производње хладно цеђеног уља ог тикве голице. Намењен је пекарској индустрији, као додатак пекарским производима. Брашно је високе нутритивне вредности, богато је органским и минералним материјама, специфичног – ароматичног, занимљивог и новог укуса, прашкасте конзистенције, зеленкасте боје. Брашно се посебно прилагођује у поступку млинске прераде, са параметрима процеса дефинисаним тако да се добије фини гранулометриски састав, као и да се избегне покретање непожељних процеса који би могли утицати на промену нутритрвних или сензорних својстава полазне сировине.
<бр />Брашно од семена тикве голице као додатак пекарским производима учествује са уделом од 20% при чему се остварују реолошка својства теста , повећан рандман пекарских производа, добијају се податнија својства теста приликом обраде, са адекватном запремином и сензорним својствима, и обезбеђује се пријатна арома атрактивина за потрошаче пекарских производа.
<бр />Остатак семена тикве у процесу производње хладно цеђеног уља од тикве голице се до сада користио за сточну храну и органско ђубриво.
<бр />Иновација се тренутно реализује на делимично комплетираној технолошкој линији за производњу хладно цеђеног уља, капацитета 52.000кг зрна тикве на годишњем нивоу. Од чега се добија хладно цеђеног уља 37,20% тј. брашна 62,80%. Планира се повећање капацитета производње, односно комплетирање линије за производњу хладно цеђеног уља. На годишњем нивоу наш тренутни капацитет мини уљаре је 350.000кг зрна уљарица. рачунајући рад пужних и хидрауличних преса.
<бр /> Лабараторијска истраживања и контрола брашна од семена тикве голице обавља се на факултету. У припреми је аплицирање за сертификат ХЦЦП-а.
<бр />Продато је 5.500кг на домаћем тржишту/2012г, а разговара се и са купцима у иностранству. Током израде иновације анкетирано је 60 како великих тако и малих пекарских индустрија и пекара и склопљено је 20 предуговора о дугорочном снабдевању са укупном количином од 20 тона брашна у првој години производње, а груба процена чисте зараде, са пуним капацитетом рада је 120.000€ за годину дана.
<бр />Предат је захтев за патент Заводу за интелектуалну својину
<бр />

година: 2011
пласман: победник такмичења
Електроник СЗР

Тим: Берачи Фирма: Електроник СЗР

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "60235236"


Иновација „Берач“- вишефункцијска машина- комбајн за брање бобичастог воћа ( малина, купина, брусница , кафа… ), затим за прочишћавање воћа и пуњење амбалаже. Иновација решава техничке проблеме брања са високим степеном физичког очувања воћа, са ефикасном манипулацијом, и економско исплативим укупним процесом. До сада се бобичасто воће брало углавном ручно. У свету се машинско брање користи око 5-10% на великим плантажним расадима. Код нас има 15.000ха засада нпр. малина, са 45-50.000 парцела, просечне величине од 27ари, тако да се појединачна употреба машине није исплатила. Тек недавно, појавом машине, почиње да се размишља о организовању услуга машинског брања и праве се први плантажни расади већих површина.
Комбајни који се производе у свету су знатно већих димензија (према мишљењу еџперата непотребно и троше више ресурса ) и имају већи проценат оштећеног воћа. За окретање машине је потребан додатан простор.
Статус иновације: предат је патентни захтев 17. 05. 2010г, урађен је прототип, рађене су пробе, успешно је стартовала продаја. На светском дану малинара конкурентски произвођачи су потврдили да је наша машина боља. Комбајн за бобичаво воће заштитили смо за сада само у РС.

година: 2009
пласман: победник такмичења
Тајфун ХИЛ

Тим: Тајфун Фирма: Тајфун ХИЛ

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20599944"


Стална потреба за унапређењем енергетске ефикасности, као и повећањем учешћа енергије добијене из обновљивих извора енергије, као што су ветар и сунце, не може се практично реализовати без унапређења електро енергетске инфраструктуре системима енергетске електронике.
Уређаји енергетске електронике омогућавају врло ефикасно и прецизно управљање токовима електричне енергије, као и оптимизацију рада извора и прикључених потрошача. Како је у њима енергетски софтвер тесно повезан са енергетским хардвером његов развој и тестирање захтева значајну истраживачку инфраструктуру (лабораторије и опитна постројења) што чини развој софтвера изузетно дуготрајним и скупим.
У циљу решавања овог проблема наш тим се посветио развоју дигиталног симулатора система енергетске електронике, који би радио у реалном времену. Дигитални симулатор захваљујући својој брзини (10-100 пута бржи од најбржих постојећих решења) у тој мери верно описује понашање енергетског хардвера да енергетски софтвер нема начина да разликује да ли управља симулатором или стварним системима.
Применом нашег решења у процесу пројектовања, развоја и тестирања енергетског софтвера постижу се значајне уштеде у времену потребном за развој и тестирање, као и квалитету енергетског софтвера, што се лако може изразити у новчаним јединицама.

година: 2006
пласман: победник такмичења
HPS HIO-PROTECTION SYSTEM DOO

Тим: HIO Фирма: HPS HIO-PROTECTION SYSTEM DOO

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "08252025"


ХИО-технологија је метода трајне санације старих грађевинских објеката угрожених капиларном влагом и поџемним водама. Влажни зидови без обзира на њихову дебљину и врсту грађевинског материјала од кога су зидани, потпуно се предецају ултрабрзим дијамантским резним алатима у малим етапама (кампадама), без вибрација и потреса. У тако направљене резове ињектира се специјална маса изузетне атхезије кроз коју се као нова хоризонтална хидроизолација, утискују једна за другом ХИО-мастер шине. Пре уградње висина сваке шине се прецизним брушењем прилагођава висини реза у зиду. Вертикална крилца ХИО-мастер шине у потпуности на себе преузимају вертикално оптерећење од горњих делова објекта искључујући могућност слегања и појаву микропукотина.

година: 2015
пласман: 2. место (финалиста)
SG Isotech доо Панчево

Тим: Аналитичари Фирма: SG Isotech доо Панчево

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20934271"


Фирма „SG Isotech DOO Pančevo“ је развила, верификовала и патентирала нову изотопску аналитичку методологију која има практичну примену у утврђивању аутентичности и порекла вина (и других производа), базирану на анализи односа стабилних изотопа. EIM-IRMS® (Ethanol Isotope Measurement – Isotope Ratio Mass Spectrometry) методологија даје информацију о легалности производње вина, односно да ли су приликом производње испоштоване прихваћене произвођачке праксе, тј. да ли је додат шећер и/или да ли је грожђана шира разблажена водом што је забрањено. Такође, ова јединствена аналитичка методологија има примену и у индустрији алкохолних пића и воћних ракија за заштиту оригиналних брендова од фалсификованих производа.

Фирма „SG Isotech DOO Pančevo“ је успоставила пословно-техничку сарадњу са Иновационим центром Хемијског факултета у Београду ради практичне примене изотопског аналитичког концепта за утврђивање аутентичности и географског порекла вина и алкохолних пића.

година: 2015
пласман: 1. место (победник)
CAM ENGINEERING доо Нови Сад

Тим: Банки Фирма: CAM ENGINEERING доо Нови Сад

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20723297"


Аутоматизовани банкарски киоск је аутомат намењен обављању уплатних трансакција платног промета без присуства шалтерског службеника. Новина иновације је што омогућава унос личних података путем мобилног телефона, коришћењем QR кода. Поред стандардних начина плаћања готовином и платним картицама, иновација је враћање кусура и добијање уплатнице са одштампаним детаљима уплате и удареним печатом, која представља доказ о пуштању трансакције у платни промет. На овај начин банка у којој је извршена уплата гарантује извршење уплате. Путем иновативног софтвера омогућена је стална синхронизација и праћење података о трансакцији и корисницима, који се бележе у интерним базама података. Банкарски киоск намењен је свим предузећима које обављају платни промет и имају потребу за смањењем трошкова, приближавањем већем броју корисника измештањем овог сегмента пословања ван својих филијала и омогућавањем двадесетчетворочасовне услуге. Иновације је реализована и финансирана искључиво из сопствених средстава, за познатог купца, Цредит Агрицоле банку.

година: 2014
пласман: 3. место (финалиста)
OBLO LIVING доо за производњу електронских уређаја Нови Сад

Тим: Обло Фирма: OBLO LIVING доо за производњу електронских уређаја Нови Сад

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "21158046"


Постојећа електрична инфраструктура у стамбеним и пословним објектима омогућује мануелну контролу укључивања и искључивања прикључених електричних уређаја. Мануелна контрола често зависи од навика и расположења корисника који у знатном броју случајева пропусте да искључе неке од уређаја, попут осветљења након напуштања одређене просторије, што резултује повећаном потрошњом електричне енергије а самим тим и високим рачунима. Уједно, тренд развоја SMART GRID технологије додатно подстиче потребу за реализацијом система за спрегу са корисником који омогућује аутоматизовану контролу укључивања и искључивања електричних уређаја у зависности од глобалних потреба електричне мреже, али и тренутног стања и потреба у самом домаћинству. Сходно наведеним захтевима, на тржишту потрошачке електронике у току је експанзија система паметних кућа. Захваљујући интегрисаним мрежама бежичних сензорских уређаја, системи паметних кућа су оспособљени да прилагоде целокупну инфраструктуру паметне куће тренутној ситуацији, правовремено интерагујући са корисницима у окружењу, на начин који не ремети њихове свакодневне активности или навике.

С обзиром да употреба конвенционалних сензорских решења захтева комплексне процедуре монтаже, прикупљања и обраде података, сама физичка архитектура на којој су имплементиране дате сензорске функционалности захтева знатну процесну снагу што већ иницијално дефинише високу тржишну цену финалног сензорског производа. Сходно томе, представљена иновација значајно унапређује аутоматизацију управљања потрошњом електричне енергије у домаћинству уз минимизацију трошкова крајњег система, кроз реализацију платформе за интелигентно управљање потрошњом електричне енергије која је додатно оспособљена за детекцију присуства и кретања људи у просторији без употребе било каквих конвенционалних сензорских решења. Наведена ОБЛО платформа се састоји из низа бежичних паметних утичница и бежично контролисаних зидних електронских регулатора осветљења (у даљем тексту паметних прекидача). Као централна јединица обраде података користи се централни управљачки уређај, реализован у облику програмске подршке интегрисане на наменском рачунару који подржава ожичене и бежичне мрежне протоколе. Паметне утичнице обезбеђују напајање електричних уређаја са двополном утичницом (стандард CEE 7/16), дизајнираном за напон до 250V и струју до 6А. Уз стандардну могућност укључивања и искључивања напајања прикљученом уређају, локално или даљински коришћењем посебно дизајнираних даљинских управљача, паметне утичнице и прекидачи омогућују пренос струје до прикљученог уређаја и у одређеном проценту. Посредством реализованог портала, омогућен је удаљени приступ и контрола свих прикључених уређаја путем Андроид/iOS апликације. Уграђени IEEE 802.15.4 примопредајник омогућује комуникацију свих модула ОБЛО система на учестаности од 2.4 GHz и уводи могућност коришћења постојећих комуникационих радио таласа за детекцију присуства и кретања људи. Уласком особе у успостављено радио-комуникационо поље између бежичних утичница и прекидача долази до појаве изражених варијација индикатора примљене снаге радио сигнала услед интерференције људског тела са радио таласима. Варијације су последица ефеката засенчења и слабљења радио таласа проузрокованог присуством човека на пропагационој путањи радио таласа између пријемног и предајног бежичног модула. С обзиром да се људско тело највећим делом састоји из воде чија молекуларна резонанција оптимално апсорбује енергију радио таласа на учестаностима од 2.4 GHz, присуство човека генерише другачију форму варијације индикатора примљене снаге радио сигнала него други објекти на истој пропагационој путањи радио таласа, што га додатно издваја од других објеката у процесу детекције обезбеђујући крајњем систему могућност да без додатних трошкова инсталације и процесирања специфичних сензорских уређаја у потпуности реализује систем паметне куће.

година: 2005 Сол-Аер д.о.о.

Тим: Сол-Аер Фирма: Сол-Аер д.о.о.

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20096144"


Нов уређај за аерацију воде, заснован на бесплатном коришћењу енергије сунца и бесплатном ваздуху, којим врши обогаћење површинских вода кисеоником. Посебно је интересантан у производњи рибе, за аерацију воде у интензивној производњи.

година: 2009
пласман: -
Таргон д.о.о.

Тим: HOUSEBOATS Фирма: Таргон д.о.о.

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20070161"


Основу НАУТИЧКОГ TimeSharing АКЦИОНАРСКИ МОДЕЛ чини сасвим нови концепт (1) пројектовања (2) изградње и (3) експлоатације пловних објеката високе класе- Floating villa и Houseboats (плутајуће виле/куће, односно пловни објекти у пловидбеном режиму) а који су у (су)власништву акционара. У складу са принципом: једна акција-један глас, а сагласно броју откупљених акција, стиче се право власништва, управљања и коришћења пловних објеката.

година: 2015
пласман: -
Green soft

Тим: Smart spray Фирма: Green soft

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20183411"


Smart spray представља софтвер који се користи у пољопривредној производњи и који решава проблем неправилне апликације пестицида и велике губитке хемијског средства у процесу пољопривредне производње. Просечан број третирања у нпр. једном засаду јабуке је већи од 20, а просечна количина пестицидне течности која се избаци по једном хектару за једно третирање је 1.000 л/ха. У засадима коштичавог воћа број третирања се креће од 6 па до 9 пута. У заштити повртарских култура број третирања је од 4 до 6 пута, код заштите индустријских ратарских култура од 3 до 5 пута и код житарица 2 до 4 пута у току сезоне са мањим количинама пестицидне течности од 200 до 400 л/ха. Количина пестицидне течности која не доспе на третирани објекат услед лоше апликације је и до 60% од примењене норме. У случају третирања засада јабуке, то значи да од 1000 л/ха примењене течности и до 600 литара не доспе на биљке, већ испари у ваздух или бива однешено ваздушним струјањима у водотокове и на земљиште. Исказана лоша апликација пестицида која се у ратарству и повртарству изводи са прскалицама, односно у виногадарству и воћарству са орошивачиима у преко 60% случајева је последица лоше подешених радних параметара апликације и геометрије млаза који прскалице и орошивачи избацују.  Smart spray софтвер на основу информација о жељеној норми третирања, радном притиску и узгојном облику засада обезбеђује инфомације о брзини кретања, потребном протоку распрскивача, њиховом углу постављања и геометрији млаза који формирају. Предност овог програма у односу на постојеће се огледа у томе што ће бити на српском језику, даваће информације о параметрима апликације које треба користити зависно од услова средине, што генерално није случај са сличним постојећим софтверима. За Smart spray софтвер нашем тиму неопходна су средства уз помоћ којих бисмо обезбедили неопходну опрему за тестирање и развој софтвера на парцели. С тога нам је фиансијска подршка неопходна и кључна у процесу развоја овог софтвера.

година: 2015
пласман: -
БМС

Тим: WAM Фирма: БМС

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "60322791"


Web аларм је потпуно нова филозофија функционисања и примена алармних стања и аквизиције података. Систем се састоји од wеб сервера и три основна уређаја: за возила, за објекте, за постојеће алармне системе.

Иновација је у томе што корисник може на веома једноставан начин да одабере било који догађај који ће бити аларм. Такође и у начину функционисања дојаве алармних стања. У овом случају дојаву не врши сам уређај него удаљени wеb сервер. Систем као такав, је немогуће ометати, само ометање уређаја изазива активирање аларма.

Wеb аларм нуди решење за масовно повезивање ствари на интернет (Internet of things). Тренутно на тржишту постоји маса развојних система софтверских и хардверских, који нису крајњи производ. Ми нудимо комплетно решење намењено крајњим корисницима. До 2020. године, очекује се да буде повезано око 20 милијарди уређаја на интернет. У тој масовној количини података наш производ нуди кориснику могућност да филтрира и употреби њему битне податке.

Додатне предности wеб аларма су једноставност коришћења, wеб оријентисан кориснички интерфејс (приступ са било ког уређаја, није потребно инсталирати било који програм) који омогућава просечном кориснику из Америке да прати брзину возила које је дао детету, као и напредном кориснику ( на пример аутомеханичар ) из Немачке који жели да прати параметре возила.

Потенцијалне примене су многобројне: мониторисање температуре, влажности ваздуха у пластенику, фарми, силосу; вредност и присутност мрежног напајања и потрошњу струје; мониторисање присутности воде и нивоа река; праћење стања особа којима је потребна болничка нега; праћење возног парка (таxи, rent a car, шпедиција…), као и многе друге уређаја: за возила, за објекте, за постојеће алармне системе.

 

година: 2015
пласман: -

Тим: Voltech Фирма:

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20948175"


година: 2015
пласман: -
Led be light

Тим: Лед Фирма: Led be light

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Да" - Матични број: "20852291"


година: 2016
пласман: -
Топли кров

Тим: 3М тим Фирма: Топли кров

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "63624667"


Инвенција је заштитна соларна маска за фасадни столарију, фасаде и кровове. Новост је у грађевинарству и архитектури по дизајну и функцији. У потпуности је нова у односу на постојеће стање у овој области. Инвенција је заштићен, а развијана је неколико година у склопу ширег пројекта.

година: 2016
пласман: 7
Ингел д.о.о.

Тим: Енерго тим Фирма: Ингел д.о.о.

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "08550107"


Предмет иновације је  СИСТЕМ ЗА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЈУ РЕНЏЕР МАШИНЕ

Новина је то, што се у виду техничког унапређења  доводи електрична енергија до ренџер машине, као и више техничких унапређења изведених на самој машини као стандардном производу.

Стандардне машине за свој рад користе као енергент нафту док наше иновативно решенје користи електричну енергију.

Предност примене електричног погона је вишеструка:

  • Око 6 пута нижа цена за утрошену енергију,
  • Око 5 пута нижа цена одржавања,
  • електрична енергија је домаћи производ, док је нафта увозни енергент,
  • дизел мотор је увозна роба док је погонски електро мотор домаћи производ,
  • електрични погон не загађује животну средину (ваздух, земљиште и водотокове) као погон на дизел гориво (мисли се пре свега на електричну енергију добијену из хидро електране или из обновљивих извора),
  • електрични погон емитује знатно нижи ниво буке што је повољно са аспекта очувања здравља руковаоца,
  • већом применом електричне енергије у летњем периоду, када се наводњава, доприноси се уједначенијем коришћењу електро-енергетске инфраструктуре током године (тзв. пеглање сезонског-годишњег врха),
  • због смањених трошкова наводњавања, па самим тим и пољопривредне производње, имали бисмо конкурентнији пољопривредни производ и са већом шансом да се добије декларација о органски здравом производу.
  • могући недостатци примене електричне енергије (нпр, смањење степена покретљивости машине, опасност за људе од електричног удара…) су минимизирани кроз квалитетно и свеобухватно техничко решење.
година: 2005
пласман: -
Византина

Тим: Модерни сувенир Фирма: Византина

прикажи детаље >


Фирма основана из такмичења: "Не" - Матични број: "20342102"


Идеја је израда украсно-употребних предмета, заснована на једној од примена нове технологије, у циљу стварања модерног сувенира Србије. Сем оригиналног и пријемчивог естетског изледа, новостворени производи имају одговарајућа техничко-технолошка својства.

Погледај све иновације